Народни средства при зъбобол

Зъбоболът е много силна и неприятна болка, с която понякога се налага да се справите сами, с налични средства, докато се обърнете към стоматолог. Първото нещо, което трябва да направите, е да почистите зъбите, за да отстраните всички остатъци от храна. Ако под ръка нямате болкоуспокояващи или не искате да вземате такива, можете да ги замените с други средства.

Йод. Можете да нарисувате на бузата (където ви боли) Йодна решетка . Можете да облекчите болката и като жабурите с разтвор от сода бикарбонат, в който сте капнали йод.

Валокордин. Към зъба можете да поставите памучен тампон, напоен във валокордин.

Водка. Задръжте за известно време в устата, от страната на болния зъб.

Лед. Кубче лед се прилага към болния зъб, може да има обезболяващо действие.

Акупунктура. В падината между носа и устните има акупунктурна точка, свързана със зъбите. Силно я натиснете с пръст, за облекчаване на болката.

Нетрадиционни методи

Масаж на ухото . Масажирайте горния ръб на ухото от страната на зъбната болка с палеца и показалеца. Масажът трябва да бъде минимум 7 минути.

Масаж на китката. На китката на ръката (от противоположната страна на болния зъб) намерете точката, в която се пресичат костите на палеца и показалеца. Масажирайте това място с парченце лед, правейки кръгови движения в продължение на 5-7 минути. Плачете! Процесът на обилно сълзене има обезболяващо действие. Заради него се намалява налягането във венците и болката утихва. Можете да нарежете лук и да предизвикате сълзи.

Клякания. В някои случаи този метод също помага.

Билки за зъбобол

Конски Босилек (Градински чай ) . Залейте една супена лъжица от билката в чаша вода, варете 10 минути и оставете за малко да се накисне и охлади. Жабурете с топла отвара болното място, като се опитайте да задържате отварата за известно време. Правете такива изплаквания: 3-5 в продължение на 30 минути.

Настойка от Риган . Направете настойка от билката с вода в пропорция 1:10. Жабурете, както с градинския чай.

Корен от Живовляк . Трябва да се постави в ухото над болния зъб. Ефектът на обезболяване се достига след около половин час.

Чесън. Китката на ръката (в мястото на пулса) от противоположната страна на болния зъб – натрийте с чесън. След това с бинт направете превръзка с малко чеснова каша на това място, така че кожата да поема сока.

Лук и Чесън . Настържете лук и чесън и смесете кашата със сол- в равни пропорции. Поставете сместа в кухината на болния зъб и покрийте с тампон.

Прополис ( Пчелни продукти ). Прикрепете към болния зъб парченце прополис (колкото грах), отгоре поставете тампон.

Сланина. Поставете тънък резен сланина между болния зъб и бузата.

Какво не бива да правите!

– Никога не използвайте горещи компреси- те увеличават възпалението и водят до усложнения.

– Не приемайте обезболяващи лекарства 3 часа преди посещение при зъболекар- това може да попречи на правилната диагноза.

Вижте още една рецепта от нашата рубрика Изпитани рецепти : Средство при зъбобол

Още по темата:

Безопасни ли са запълнените зъбни канали?

Любителите на нощното хранене губят зъбите си

Пастата за зъби може да бъде опасна за здравето

Червената боровинка и виното предпазват зъбите от кариес

Мюсли с портокалов сок разваля зъбите

Болните зъби водят до импотентност

Проблемите с кожата може да са резултат от болни зъби

Енергетичните и безалкохолни напитки унищожават зъбния емайл

Пастата за зъби е вредна за зъбите и венците

Последни публикации:

Продукти

Свързани публикации:

healing_session
Публикации

Лечебни сеанси

Скъпи Братя и Сестри! Всички, които желаят, могат да получават лечебен сеанс всяка вечер в 22.00 часа от 15.03.2020г. до 15.06.2020 г.! Минимална продължителност на

Прочетете още

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност