Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Средство при зъбобол

Едно добро средство при зъбобол

Много често при зъбобол има и подуване на венеца, и образуване на гнойни торбички (съпроводени от силна нетърпима болка!), което може да доведе до загуба на зъба. Оказа се, че много добро натурално средство, което много бързо ликвидира гнойната торбичка и болката е Канелата.

При поява на такъв проблем, можете веднага да приемете 1/2 ч.л. смляна канела с малко вода, ако ви е неприятно, можете да напълните празна капсула с канела или с малко навлажнен хляб да направите топче от канела с хляб и да го изпиете като таблетка.

Още с първия прием на канела ще усетите изчезване на болката. След няколко часа можете отново да приемете канела, с приема продължете, докато изчезне болката и подуването. Това обикновено става още първия ден.

Канелата можете да използвате при проблеми свързани с подуване, болка, кръвоизливи, включително маточни. Тя е много добро свиващо и кръвоспиращо средство, а също и добър дезинфектант. За канелата вижте също: Как да спрем кръвотечение от носа за 2 минути?

Друго ефикасно средство при зъбобол, е йодния разтвор (най- добре Луголов разтвор), но може да използвате и този, който се продава в аптеките- калиев йодид. Капнете няколко капки в болния зъб или около него. Това може много бързо да успокои болката.

Можете да приемете и вътрешно 4-5 капки разтвор на Лугол и това да направите за няколко дни, докато се успокои инфекцията. Вътрешния прием на луголовия разтвор ви го препоръчвам, желателно е, ако вадите зъб. Тогава болките не са малки и има опасност от инфекция. Луголовият разтвор ще ви помогне оздравяването да стане бързо, без инфектиране и излишни болки.

Тези рецепти, обаче, са временна мярка за самопомощ! Желателно е да отидете на зъболекар и да получите професионална помощ. Зъбите са много важен елемент за здравето на организма, можете да прочетете тази статия: Зъбно – органна връзка

Още по темата

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

Камъни и кристали

Свързани публикации