Количка

Средство при зъбобол

Едно добро средство при зъбобол

Много често при зъбобол има и подуване на венеца, и образуване на гнойни торбички (съпроводени от силна нетърпима болка!), което може да доведе до загуба на зъба. Оказа се, че много добро натурално средство, което много бързо ликвидира гнойната торбичка и болката е Канелата.

При поява на такъв проблем, можете веднага да приемете 1/2 ч.л. смляна канела с малко вода, ако ви е неприятно, можете да напълните празна капсула с канела или с малко навлажнен хляб да направите топче от канела с хляб и да го изпиете като таблетка.

Още с първия прием на канела ще усетите изчезване на болката. След няколко часа можете отново да приемете канела, с приема продължете, докато изчезне болката и подуването. Това обикновено става още първия ден.

Канелата можете да използвате при проблеми свързани с подуване, болка, кръвоизливи, включително маточни. Тя е много добро свиващо и кръвоспиращо средство, а също и добър дезинфектант. За канелата вижте също: Как да спрем кръвотечение от носа за 2 минути?

Друго ефикасно средство при зъбобол, е йодния разтвор (най- добре Луголов разтвор), но може да използвате и този, който се продава в аптеките- калиев йодид. Капнете няколко капки в болния зъб или около него. Това може много бързо да успокои болката.

Можете да приемете и вътрешно 4-5 капки разтвор на Лугол и това да направите за няколко дни, докато се успокои инфекцията. Вътрешния прием на луголовия разтвор ви го препоръчвам, желателно е, ако вадите зъб. Тогава болките не са малки и има опасност от инфекция. Луголовият разтвор ще ви помогне оздравяването да стане бързо, без инфектиране и излишни болки.

Тези рецепти, обаче, са временна мярка за самопомощ! Желателно е да отидете на зъболекар и да получите професионална помощ. Зъбите са много важен елемент за здравето на организма, можете да прочетете тази статия: Зъбно – органна връзка

Още по темата

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

Камъни и кристали

Свързани публикации