Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Пастата за зъби може да бъде опасна за здравето

Пастата за зъби може да доведе до здравословни проблеми и да е опасна за здравето, съобщават американски учени. Учените открили, че веществото триклозан, съдържащо се в много пасти за зъби може да доведе до редица проблеми със здравето. Самото вещество е антибактериално съединение с широк спектър.

Но проблемът се крие в това, че даденото вещество може да предизвика сериозни странични ефекти. По време на експериментите, изследователите доказали, че честото използване на триклозана води до развитие на резистентност у бактериите. Антисептичното вещество, чиято функция трябва да бъде да унищожава зловредните микроби, започва да действа обратно, сътрудничи си с тях при честа употреба.

Експертите също така установили, че триклозана може да предизвика хормонални промени в организма, които влияят негативно върху репродуктивната система и да доведе до нарушения в работата на щитовидната жлеза. Така пастата за зъби е не само безполезна, тя е и  опасна за здравето.

В момента Управлението за контрол на продуктите и лекарствата в САЩ провежда мащабни изследвания и до 2011 г. се планира вземане на решение за продуктите, които съдържат триклозан, съобщава Ройтерс.

Още по темата

Пастата за зъби е вредна за зъбите и венците

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Свързани публикации