Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Алцхаймер – естественото лечение

Медицинските изследвания ясно показват, че основния фактор за развитието на болестта Алцхаймер са големите количества анормални протеини, натрупани в неврони и други мозъчни зони. Освен това, има също и окислени липидни отпадъци и токсични метали. Ясно е, че тези повече или по-малко натрупани токсични отпадъци в голяма степен ще ограничат хранителните доставки, отделянето на отпадъците и производство на енергия в засегнатите области на мозъка.

Конвенционалната медицина продължава да търси нови и по-добри лекарства. За натуралната медицина това е стандартен проблем със запазено във вековете решение. По същество всички хронични дегенеративни заболявания ни представят една и съща картина. Натрупани метаболитни и токсични отпадъци, които възпрепятстват нормалната клетъчна и органна функция.

Основната разлика между различните заболявания, е органът или частта на тялото, която е най-засегната и начина, по който са засегнати функциите на организма от това. Процесът, чрез който клетките разрушават и рециклират материала в аминокиселини, които могат да бъдат използвани многократно, се нарича автофагия. Тя е основен компонент на клетъчното оцеляване и защита срещу нахлуването на организми. Дори господстващите изследователи осъзнават, че почистването на отпадъците, е начинът на лечение. Че ограничаването на калориите подпомага автофагията, но е по-изгодно да се търси лекарство или технологично решение за изпълнението на това. (21)

Ако засегнатите клетки могат да разрушават пречещите им плаки, то това значително ще увеличи шансовете за възстановяване от Алцхаймер. Изследовател обяснява: “Въпреки че все още не напълно разбираме как се развива това заболяване, ние знаем, че протеините се слепват един с друг и образуват нарастваща плака в засегнатите неврони на пациентите. Ако можем да накараме клетките сами да разбиват отпадъчните продукти от плаките, бихме могли да ги предпазим от формиране на плаки и потенциално да спираме развитието на тези и други заболявания.”

Освен това, повечето хронични и автоимунни заболявания са свързани с присъствието на плеоморфни или клетъчни стени на примитивни микроби в засегнатите тъкани. Има някои признаци, че такъв е случаят и с Алцхаймер. Например, при експериментална употреба на препарат, одобрен като средство за имунен дефицит и автоимунни нарушения, са постигнати много по-добри резултати, отколкото с всеки одобрен лекарствен продукт, който се използва за лечение на Алцхаймер.

Това потвърждава потенциалната полза от лечението на Алцхаймер като автоимунно заболяване. За по-подробно обяснение вижте статията ми “Как да преодолеете хроничните и автоимунните заболявания”. Тъй като изчистването е трудно. Дори за решителни хора, които искат да подобрят здравето си. В още по-голяма степен това ще се отнася за болните и техните настойници. Обаче, това е единственото решение. Тези, които се грижат за такива хора и дори хора с ранни симптоми на болестта, могат да опитат.

Следват основните елементи на една такава цялостна програма:

Стъпка 1:

Да се избягват или сведат до минимум факторите, които са указани като причиняващи или допринасящи за състоянието, например, всички живачни амалгамни пломби (вижте Живакът), желателно е премахването им да се направи от холистичен зъболекар. Постепенно да се намалят всякакви лекарства до абсолютния минимум. Храната да бъде чиста от химически добавки или остатъчни вещества, ако е възможно.

Стъпка 2:

Постепенно да се въвеждат витамини (вижте Витамини), минерали (Полезни минерали) и други средства, посочени като полезни особено средства и методи, които подобряват функциите на черния дроб и кръвоснабдяването на мозъка. Опитайте с 500 мг ниацинамид (вижте Витамин B3) при всяко хранене, може и двойна доза. Ако ниацинамидната терапия е сравнително успешна, това ще направи цялата програма много по-лесна за изпълнение.

Стъпка 3:

Контролирайте киселинността на урината и се опитайте да я държите близо до рН 7. Ако тя е твърде кисела, тогава давайте повече алкализиращи средства (вижте Алкализиране на тялото), включително натриев бикарбонат (2 часа след хранене или 1/2 час преди хранене) и калиев цитрат. Ако тялото се оказва твърде алкално рН над 7 и кожата е нечувствителна към дразнители, от типа на ужилвания от насекоми, то добавяйте аскорбинова киселина и добавки със солна киселина към храненето.

Стъпка 4:

Постепенно въведете високо качествена диета, вижте Здравословно хранене.

Стъпка 5:

Използвайте орални хелатори за премахване на живака и алуминия. Серните съединения са нужни за детоксикация на черния дроб. Ако това не се понася добре използвайте добавки с молибден. Един от най-силните хелатори е алфа липоевата киселина (наричана още Тиоктинова киселина), която е най-добра в комбинация с екстракт от Бял трън. Хлорелата (клетки смляни на прах) предпазва от повторното абсорбиране на металите отделени от червата. Също така полезни са MSM N-ацетилцистеин алфа-токоферол и аскорбинова киселина. Можете да добавяте и други хелатори на живака или да използвате Klinghardt Neurotoxin Elimination Protocol.

Стъпка 6:

За да се намалят или премахнат микробните проблеми, опитайте лека форма на основно пречистване. Обърнете специално внимание върху използването на млечно- кисели ферментирали храни, особено ферментирали зеленчуци, като истинското кисело зеле. (Вижте Стомашно-чревна флора)

Стъпка 7:

Необходима е изчистваща серия със сурови храни за отстраняване на токсичните и метаболитни отпадъци от мозъка. Това е най-трудната част и трябва да се направи много внимателно с постепенно увеличаване на интензивността. По време на храненето тялото започва да обработва, смила и премахва своите отпадъчни продукти, но само ако има достатъчно енергия, която е най-добре да бъде доставена от пресни сокове на пшенична и ечемична трева, както и покълнали семена (китайски боб леща вижте Изчистващи храни).

Освен това е полезен и приема на храносмилателни ензими, например, бромелаин и папаин. (Вижте Храносмилателни ензими)

Вижте още: Витамин С и болестта на Алцхаймер

Автор: Walter Last

Още по темата

Книги за изчистване на организма

БИЛКОЛЕЧЕНИЕ

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

Свързани публикации