Изчистващи храни

Вероятно най-ефективната изчистваща храна е пресния сок от зелени треви, който е въведен за първи път от Ann Wigmore и е използван в различни Хипократови здравни центрове (Hippocrates Health Centers). Най-често са били използвани сокове от житни треви на пшеница и ечемик, но също така и редица треви като райграс, който е много вкусен и сочен, като цяло всяка мека трева е идеална. Една или две стъклени чаши тревен сок разпределени през деня ще бъдат отлични. Хлорофилът изглежда има най-голям лечебен и почистващ ефект.

Сокове на други листни зеленчуци също са приемливи, смесени с равно количество сок от сладки зеленчуци, като цвекло и моркови. Добавете в чашата със сок по една чаена лъжичка от лецитин на гранули и ленено олио, тъй като това подобрява усвояването на каротините и отделянето на утайки от черния дроб. При всички случаи използвайте около 3 или 4 лъжички ленено олио дневно, смесено с натурални сокове или салати.

Съхранявайте олиото в хладилник и го защитете от окисляване, добавяйки натурален витамин Е от няколко капсули в наскоро отворената бутилка. Мастните киселини в лененото олио в комбинацията му със серни аминокиселини ще ви помогнат да поправите оксидативното производство на енергия в митохондриите. За предпочитане е да вземате 1 грам Н-ацетил-глюкозамин (N-Acetyl Glucosamine) на ден, за да си помогнете и с отстраняването на токсични метали от организма. Използвайте също и някои ферментирали храни ежедневно.

Моите предпочитани ферменти се базират на пчелен прашец (полен). Как да приготвите напитката: добавете 5- 10 чаени лъжички пчелен прашец, може и известно количество прах от водорасли, спирулина, хлорела или житни треви към половин литър вода, както и пробиотици за стартиране. Дръжте на топло в продължение на няколко часа и използвайте, когато започне да се пени и на вкус е малко кисело. Съхранявайте в хладилник и използвайте половината от този фермент, като закваска за следващата партида.

Тъй като напитката може да бъде доста кисела, можете да добавите доломит на прах, магнезиев оксид или бикарбонат, за да е по-приемлива. По време на изчистването продължавайте да пиете голяма чаша вода с псилиум и бикарбонат, както се препоръчва при чревното хигиенизиране. Използвайте чиста вода, без хлор или флуорид. Можете да добавите известно количество прах от спирулина, от трева на пшеница, просо, ечемик и смляно ленено семе към соковете или ферментите.

В рамките на деня яжте сурови пресни плодове на малки порции, разделени през деня, също и салати с покълнали семена, или ако не можете да ги дъвчете ги смелете с блендер. Ако имате нужда от нещо топло за вечеря, опитайте с лучена супа или понякога варени картофи.

Автор: Walter Last

Още по темата

Книги за самолечение на Walter Last

N-ацетилглюкозамин (Глюкозамин)- основна захар

Пробиотици

Пребиотици

Синбиотици

Спирулина (Spirulina)

Алкализиране на тялото

Киселинно- алкален баланс

Лечение с камъни

Витамини и минерали

Направете си тест

Заболявания

Натурални терапии

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Хранене на органите

Лечебни картинки

Последни публикации:

Продукти

Свързани публикации:

Изчистващи храни

Вероятно най-ефективната изчистваща храна е пресния сок от зелени треви, който е въведен за първи път от Ann Wigmore и е използван в различни Хипократови

Прочетете още

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност