Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

6 причини за подутия корем!

Някои причини за подутия корем, които не знаете!

Дъвката или пастата от микровълновата печка могат да доведат до внезапно подуване на корема или метеоризъм. А понякога до това може да доведе и здравословната диета. Вие искате да намалите талията си, тъй като корема е нараснал видимо повече?

Не бързайте да обвинявате за това прекомерното количество храна. Може причината за подуването на корема да са зеленчуците или антибиотиците. Ние ще говорим за някои от рисковите фактори за образуване на газове, които повечето хора дори не знаят.

И така следват няколко причини за подутия корем:

Претоплената храна: при претопляне, храната променя молекулярната си структура, което я превръща в “устойчива скорбяла”. Тънките черва не могат да я преработят и тя преминава в дебелото черво. А бактериите, които помагат за разграждането на храната, произвеждат газ, който причинява подуване на корема. Стойте по-далече от такива храни.

Хормонални колебания: възникват по време на месечния цикъл, което е доста често срещана причина за образуване на газове.

Дъвка: при нейното дъвчене се преглъща повече въздух, което увеличава риска от подуване. Освен това, в дъвката без захар има такива съставки като сорбитол и ксилит, активизиращи процесите на бактериална ферментация в червата. Друга причина за подуване на корема.

Здравословна диета: всичко, което е класифицирано като “здравословна храна”, води до подуване. Това са продукти, които съдържат боб и зърнени храни, черен хляб, трици и зеленчуци. Храната, богата на протеини, като например диетата на Дюкян или Аткинс, е още една причина за метеоризъм.

Антибиотици: те убиват всички бактерии, включително и “добрите”, а тяхната липса в храносмилателната система причинява подуване на корема.

Стрес: съществува директна връзка между мозъка и червата, така че умората или емоционалните сътресения влошават функционирането на храносмилателната система. Стресът е признат рисков фактор за развитие на синдрома на дразнимото черво.

Още по темата:

Ако искате тънка талия, определете вида на вашия корем!

Стомашно-чревна флора

Тест за недостиг на витамини и минерали

КАНДИДА ТЕСТ

Тест за хормонален баланс при жени

Тест за хормонален баланс при мъже

ТЕСТ ЗА ПАРАЗИТИ

Как да се отървем от подутия корем за 2 седмици?

Приемате ли достатъчно Вода?

8 прости правила за стройна фигура!

Съвременните “диети” или как да съсипете здравето си?!

Малки трикове срещу “зимните” килограми!

5 цвята на здравето

Витамин Д. “Разбит със захар жълтък” – по-добре…

Напълняване и наднормено тегло

Свързани публикации