Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

10 000 милиграма витамин С на ден?

“Как да вземам толкова много витамин С? Дали тази препоръка не е печатна грешка?” Много мои читатели са ми задавали този въпрос, тъй като споменах за тази дневна доза в една от последните си публикации.

Това не е печатна грешка! Аз обаче нямам никакво желание да преглъщам 40 таблетки по 250 mg на C всеки ден. Затова от аптеката си купувам 500 грама аскорбинова киселина на прах, което е витамин C. Една равна чаена лъжичка се равнява на 5000 милиграма. Това може да се смеси с малко количество портокалов сок.

Алтернативно можете да добавите една четвърт (1/4) чаена лъжичка сода за хляб, с която ще получите газирана напитка. Тъй като витамин С е водоразтворим, постепенно ще го изхвърляте с урината.

Ето защо аз винаги имам таблетки с витамин С по 500 mg в офиса си и вземам по няколко от тях на обяд, за да увелича кръвните нива на витамин C. Голямата доза от витамина приемам със закуската и след вечеря.

Някои хора развиват диария от големи дози витамин C. Ако вие сте от тях, намалете дозата, за да откриете вашата поносима за организма доза.

Източник: docgiff.com

Вижте още

Най-добрите рецепти при първи симптоми на настинка!

Как да лекувате хремата?!

Витамин С – приложение

Грип при децата: грешки на родителите

Как и с какво са опасни популярните средства за настинка?!

Внимание: настинка по устните!

Хранене и имунна система

ИМУНЕН ТЕСТ

ТЕСТ ЗА ПАРАЗИТИ

Тест за недостиг на витамини и минерали

Антиоксидантите срещу свободните радикали

Витамините минералите и тяхното взаимодействие в добавките!

Свързани публикации