Внимание: настинка по устните!

В сезона на настинките и грипа, херпесът по устните, е, уви, неканен гост, но доста чест. С този проблем поне веднъж се сблъскват почти всички хора. Освен болката, херпесът разваля външния ни вид и самочувствие и ни пречи да водим нормален начин на живот. Нека се опитаме да разберем, как да го избегнем и как да се борим с него, ако се появи. При отслабен имунитет, грип или в резултат на измръзване (хипотермия) по устните се появява вирус херпес от 1- ви тип.

Обикновено настинката атакува устните на човека, въпреки че характерното зачервяване може да се появи около носа или в близост до очите. Освен това, от херпес често страдат хора, преживели силен стрес или умора, както и хормонална катастрофа. Заболяването лесно се предава по тактилен (чрез допир) и въздушно- капков път. Обикновено симптомите се проявяват в следния ред: в засегнатата зона се чувства парене и сърбеж, появява се зачервяване и мехурчета с прозрачна течност (броя на мехурчета зависи от нивото на имунитета на болния).

След това течността става с мътен цвят, мехурчета се пукат, тяхното съдържание изтича и засегнатия район се покрива с коричка, която скоро пада. Дерматолозите предупреждават: в никакъв случай да не търкате, чешете и стискате мехурчетата- всички тези действия ще доведат до влошаване на заболяването и ще забавят процеса на възстановяване. За да се прикрият симптомите на болестта, много жени слагат червило по устните. Тази козметична мярка може да доведе до усложнения и най- добре се откажете от нея.

Най-добрата превенция срещу херпес е повишаване на имунитета. За да предотвратите възникването му, не се преуморявайте, закалявайте се и почивайте пълноценно. От витаминните и минералите са ви нужни: цинк, витамин A, C, E, PP, и диета с морски дарове, червено месо и натурални растителни масла. Хората, които страдат от чести обостряния на херпес, трябва да преминат пълен медицински преглед за наличие на други скрити инфекции, включително от венеричен характер.

Още по темата:

Как да лекувате хремата?!

Рецепти при херпес

Най-добрите рецепти при първи симптоми на настинка!

Хранене и имунна система

Витамините

Полезните минерали

Алкализиране на тялото

Рецепти за главоболие

Направете си тест

Последни публикации:

Продукти

Свързани публикации:

healing_session
Публикации

Лечебни сеанси

Скъпи Братя и Сестри! Всички, които желаят, могат да получават лечебен сеанс всяка вечер в 22.00 часа от 15.03.2020г. до 15.06.2020 г.! Минимална продължителност на

Прочетете още

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност