Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Занимавам се с фитнес и се чистя от мазнини, пия хитозан, ограничавам се от мазнини.

Йордан: Занимавам се с фитнес и се чистя от мазнини, пия хитозан, ограничавам се от мазнини. Моля, кажете ми как да приемам ленено семе, сусам, рибено масло и някаква диета.

А. Наумов: Веднага ще кажа, че лененото семе може да се приема с кисело мляко, йогурт и други кисело – млечни продукти. За човек с вашето тегло дневно е нужно 2-3 супени лъжици смляно семе. Сусамът и рибеното масло значително отстъпват на лена, така че не е задължително да ги приемате. Що се отнася до диетите без мазнини или вашето “чистя се от мазнини”, то това не само че не е за здраве, но е и опасно за здравето.

Например, масовото отслабване сред жените и момичетата доста често води до смъкване на бъбреците (с всички произтичащи от това последствия), хроничен стрес, изтощение, психологични нарушения, депресия при това не само при тях, но и при тяхното потомство! Извинете, но Природата е предвидила така, че за разлика от животните, човек да се безпокои и “клати” главата, а не “релефа”.

За белтъчините. Дневно човек трябва да приема примерно 100 гр. белтъчини. Това е експериментално установен факт. Изследвайки себе си Нобеловия лауреат Сент Дерди показал, че може да се приема и по-малко, но този експеримент прекъснала …жената на учения (вие ме разбирате).

Хитозанът, доколкото ми е известно е “рекламен” препарат. Ако вие така искате – то приемайте прост активен въглен. Ефектът е същия, но струва по-малко. Просто си мисля – защо ви е това? При балансирано хранене и достатъчна физическа активност вашите черва би трябвало да работят “като часовник”. Аз съм принципен противник на диетите.

Важно е да се спазват някои правила: храната трябва да бъде разнообразна, прясна, обезателно плодове и зеленчуци, трябва да се храните често (5-7 пъти дневно) и по малко. С възрастта да се стараете да ограничавате приема на въглехидрати и животински мазнини. И най-важното – да се вслушвате в своя организъм. Понякога това “подсказване” ние просто го игнорираме.

Още по темата

Книги на Walter Last за изчистване на организма

Здравословно хранене

Аминокиселини

Протеини

Маслено-протеинов микс

Витамини и минерали

Витамин Ф (F). Опорна точка

Мазнини и масла

Конопен протеин

Митовете за протеините

Въглехидрати и Нишестета

Как да натрупате мускулна маса или как да накарате мускулите да растат?!

Свързани публикации