Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Ракът на стомаха – опасното сираче

Наполеон Бонапарт, Джон Уейн и Питър О’Тул всички бяха победени от рак на стомаха. И въпреки това, когато говорим за рак, цялото внимание обикновено е насочено към рака на белите дробове, гърдата, простатата или дебелото черво. Ето защо ракът на стомаха често го наричат „злокачественото сираче”. А ракът на стомаха поразява над 32 000 северноамериканци всяка година. Той също така изисква драматична промяна в начина на живот, защото ще загубите този жизненоважен орган. Така че, струват си усилията да намалите риска.

Ранният рак на стомаха обикновено няма симптоми. Всъщност, когато се появят лошо храносмилане, подуване на корема и загуба на тегло, това може да се дължи на няколко доброкачествени причини. Както често се случва, обаче, когато умората, гаденето, повръщането и коремната болка започнат, тогава пациентите осъзнават, че има проблем и търсят лекарска помощ.

Диагнозата се поставя чрез ендоскопия, която по преценка на лекаря е последвана от биопсия. Обичайното лечение е хирургично отстраняване на част или целия стомах. Това може да бъде последвано от лъчетерапия, химиотерапия или комбинация от двете.

Един оцелял обясни, че когато бил диагностициран с рак на стомаха не осъзнавал, че някой може да живее без стомах. Хирургичното отстраняване на целия стомах е възможно, лекарите свързват хранопровода директно към тънкото черво по начин, който позволява основните функции на храносмилателната система да продължат. Но това изисква голяма промяна в начина на живот.

След отстраняване на стомаха пациентите трябва да се научат да се хранят. И така, едно от най-големите предизвикателства е получаването на достатъчно храна и добро хранене. Този оцелял отбеляза: „ Отслабнах 95 килограма и за осем години си възвърнах едва 12 паунда. ” След отстраняване на стомаха много пациенти страдат и от анемия, и от недостиг на витамин В12, защото киселинността на стомаха е необходима за усвояването на В12, а този витамин е важен за нормалното функциониране на мозъка.

Тъй като ранната диагноза често е неуловима, най-добрата защита е превенцията. Три фактора в начина на живот могат да имат значение:

1. Консумацията на алкохол увеличава риска от няколко злокачествени заболявания, особено когато приемате повече от три питиета на ден. Алкохолът се разгражда до ацеталдехид, който е канцерогенен, съдържа вещества, способни да причинят рак, да проникнат в клетките и да повредят ДНК. Канцерогените също пречат на хранителните вещества, които предпазват организма от рак.

2. Години наред се говори, че консумацията на консервирани солени храни е вероятна причина за рак на стомаха. Тук се включват месо, приготвено чрез осоляване, ферментация, пушене или добавяне на консерванти за подобряване на цвета, аромата или срока на годност. Включени са също и храни като бекон, шунка, нарязани меса и деликатеси като салам, пуйка и замразени месни продукти. Смята се, че нитритите в тези продукти образуват съединения, които са канцерогенни.

3. Ницше, немският философ, пише: „Корема е онова, което ни отличава от Бог.“ Днес злоупотребяваме със стомаха си чрез твърде много храна, причиняваща затлъстяване, друг рисков фактор за рак на стомаха. Затлъстяването задейства възпалението, свързано с рака в няколко органа.

Пого, анимационният герой, е прав, когато казва: „Срещнахме се с врага и разбрахме, че врагът сме ние.“ Ако днес всички консумираме повече плодове, зеленчуци и риба, по-малко месо, по-малко консервирани храни, движим се повече, употребяваме алкохол умерено и контролираме всеки ден теглото си, то в бъдеще ще има по-малко рак на стомаха и други злокачествени заболявания.

Много подходящо е да ви напомня, че в живота има две важни правила: Правило №1- превенция и Правило №2- не забравяйте за Правило №1!

30 ноември е Ден за борба с рака на стомаха. За повече информация вижте www.mygutfeeling.ca

Източник: www.docgiff.com

Още по темата:

Алтернативното решение за лечение на рака

Алтернативни методи за инхибиране (потискане) на метастазите

Дали агресивния рак е хифи на гъба?

Рецепти за хранене при рак

Противоракова диета (хранене при рак)

10 симптома за започнал рак при жените!

Учените назоваха 14 основни причини за рака

Рак

Лечение на рак (Cancer cure)- лечебна картинка

Универсалният лечител- Керосинът

Забравеният разтвор на Лугол

Слънчевата светлина

Зокум (Oleander)

Лечение с MMS – Натриев хлорит

Алкализиране на тялото

Кандида тест

Натурални терапии

Свързани публикации