Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

10 симптома за започнал рак при жените!

Специалисти онколози от университета в Тексас определят 10 симптома за започнал рак при жените. Експертите са загрижени за ниското ниво на диагностика на раковите заболявания на репродуктивните органи, за което до голяма степен допринася невниманието и небрежността на нежния пол.

Жените, според учените, много често не обръщат достатъчно внимание на симптомите, които указват за развиващ се рак. В същото време, късното търсене на помощ от лекар е сериозна пречка за лечението на това заболяване.

Възможностите на съвременната медицина позволяват ефективно да се лекува рака на гениталиите при жените, но ако е с ранна диагностика. Обаче, за да се постави тази диагноза възможно най-рано, жените трябва да следят отблизо своето здраве и да обръщат внимание на промените в състоянието на организма.

Учените определят 10 симптома, които могат да се окажат обезпокоителен сигнал за началото на генитален рак. При това онколозите подчертават, че наличието на един или повече симптоми не означава, че жената има рак. Обаче ако те се проявяват в рамките на две седмици или повече, то желателно е да потърсите помощ незабавно. И така… симптомите:

Безпричинно отичане на краката. Ако това се случи заедно с болка в малкия таз или се появи течение от половите органи, то жената е възможно да има рак на маточната шийка.

Внезапна загуба на тегло. Повечето жени са щастливи, когато отслабнат, но ако за това няма причина, това е опасен сигнал! Загубата на повече от 4 килограма, без да е променяна диетата или физическите натоварвания- това е сериозна причина да отидете на гинеколог.

Загуба на апетит. Апетитът може да изчезне по много причини. Ако няма очевидни фактори и жената продължава да води обичайния си начин на живот, то загубата на апетит може да бъде свързана с рак на яйчниците.

Междуменструално кървене. Многобройни изследвания са показали, че междуменструалното кървене или отделянето на кръв по време на менопауза при 90 % от случаите е симптом за рак на ендометриума.

Вагинална секреция с неприятна миризма. По-често тъмните неприятни на мирис течения показват наличие на инфекция в репродуктивната система. Но в някои случаи може да е симптом за развитие на рак на маточната шийка или на ендометриума.

Усещане за тежест в областта на пикочния мехур. Ако то е постоянно може да бъде показател за растежа на тумор. Други обезпокоителни симптоми са дълги плъзгащи се болки в района на корема и постоянно подуване.

Непреминаваща умора – още една добра причина за търсене на помощ.

Гадене. Ако гаденето продължава дълго време, това може да е симптом за началото на раков процес в малкия таз.

Особено внимание към симптомите за започнал рак при жените, трябва да обръщат жените, които са достигнали менопауза, напомнят експертите.

Още по темата

Книги на Walter Last

Направете си тест

Витамини и минерали

Заболявания

Натурални терапии

Билколечение

Рецепти – лечебни

Лечение на рак – лечебна картинка

Универсалният лечител – Керосинът

Противоракова диета (хранене при рак)

Цялостното решение за рака – Ново разбиране за причините и лечението на рака

Свързани публикации