Майките, спазващи строги диети, раждат глупави деца

Бедното хранене или строгата диета в ранните етапи на бременността водят до проблеми с интелектуалното развитие на бебето, предполагат изследователи от Университета в Тексас. Специалистите установили, че нискокалоричната диета забавя развитието на мозъка на бебето, което води до по-ниско ниво на интелигентност и поведенчески проблеми.

Експериментът бил проведен с две групи женски маймуни. Първата група през първата половина на бременността можели да ядат, колкото искат, а втората група приемали с 30% по-малко калории. Според учените, обикновено с толкова намаляват своето хранене и някои млади майки, заради страх от напълняване или усещане за гадене сутрин.

След раждането на потомството на маймуните, било установено, че нискокалоричната диета, потиснала растежа на невроните в мозъка и засегнала стотици гени. Според учените, това изследване за пореден път доказва, че пълноценното хранене на майката за нормалното развитие на детето е необходимо и много важно.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

БИЛКОЛЕЧЕНИЕ

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

Основни Захари

Мазнини и масла

Напълняване и наднормено тегло

Последни публикации:

Продукти

Свързани публикации:

healing_session
Публикации

Лечебни сеанси

Скъпи Братя и Сестри! Всички, които желаят, могат да получават лечебен сеанс всяка вечер в 22.00 часа от 15.03.2020г. до 15.06.2020 г.! Минимална продължителност на

Прочетете още

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност