Заеквам отдавна, лекува ли се заекването?

Ивелина 29 г.: До първи клас нямах проблеми с говора. Като започнах училище започнах да заеквам и така до ден днешен. Лекува ли се заекването?

Walter Last: Опитайте следното: Преди да кажете нещо на глас на друг човек, осъзнайте за себе си какво се случва с вас, като поговорка : “Аз сега се приготвям да заеквам”. Също използвайте много кратки изречения и си ги казвайте първо на ум, преди да ги изречете на глас. Още един начин е четенето на глас, когато сте сама. Трябва да можете да правите това без заекване, ако не, то тогава правете пауза между думите. Същото правете и когато член от семейството или добър приятел са при вас в стаята.

Правете същото, изговаряйте кратки изречения в тяхно присъствие. След това направете същото с някой, когото не познавате много добре. Правете упражнения за релакс и тогава се връщайте назад във времето, когато не сте заеквали. Опитайте се да откриете чувството или интуицията, която ви е принудила да заеквате.

Къде вие се страхувате от нещо или някого? Къде вие сте била тормозена и насилвана? Опитайте се да си спомните. Ако намерите причината, то това може да реши вашия проблем, ако не, то опитайте да си представите вътрешен кинофилм, в който вие не се страхувате или стресирате, а сте храбра и смела.

Още полезна информация

Книги за изчистване на организма

КАНДИДА ТЕСТ

Витамин С

Лизин

Киселинно-алкален баланс

Стомашно-чревна флора

Храносмилателни ензими

Забравеният разтвор на Лугол

Аминокиселини

Спирулина (Spirulina)

Витамин F

Витамините

Полезните минерали

Сокове от зелени житни растения

Техника за Емоционална Свобода (ТЕС)

Свързани публикации