Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Има ли изход за моя проблем – алкохолизъм?

Въпрос: Алкохоличка съм. Бях при психиатър. Лекарствата те правят на парцал, а полза никаква. Омагьосан кръг. Има ли изобщо изход за хората с моят проблем – алкохолизъм?

Walter Last: Алкохолизъм, подобно да всички други пристрастявания има биологичен и емоционален компонент. Жаждата за алкохол е подобна на жаждата за захар и сладко, затова често се свързва със свръх растеж на Candida. Тъй като това е най-лесната за преодоляване част, добре е да се започне с нея.

Освен това е добре да се използват и големи количества витамини от група В, магнезий, подобрена диета както в 9 Стъпка на “Към сияйно здраве“, големи количества чиста вода и движение на чист въздух. Пристрастяването често е свързано и с напрежението, породено от алергия. Някои вещества могат да бъдат причина за свръхпроизводство на адреналин и допамин, което ни стимулира и възбужда.

Тези вещества могат да бъдат захар, кафе, алкохол, секс, парашутизъм или всяко такова приключение. На нас ни харесва това вълнение и започваме да го повтаряме толкова, колкото ни е възможно и постепенно ставаме увлечени от него. За да решим да преодоляваме тази пристрастеност, най-напред трябва да сме наясно, че това е пристрастеност и след това да вземем решение за предприемане на действия.

Следващата стъпка е да намерим заместител на този си навик. Това е най-трудната част. Когато ние престанем да използваме навика си, започва недостиг на допамин и това ще ни накара да се чувстваме угнетени и подтиснати за няколко седмици, а също и да жадуваме за нашия стимулант, за да си получим дозата допамин. В този стадий е нужна много Любов и грижа за подкрепа. За този, който няма до себе си подкрепящ го партньор е по-добре да се включи в група за Анонимни алкохолици или някаква духовна група, която се занимава с медитация и молитва, или друга група, която се грижи за хората.

Ако имате подкрепящ ви партньор, то Karezza (вид любовна игра) било установено, че е най-полезна от всичко друго. Смисълът е в това, че чувството на любов и грижа към пристрастения човек обикновено води до производство на мозъчния хормон окситоцин, хормонът на доверието и връзката. Аз предполагам, че хората стават по-лесно зависими, когато като малки са били лишени от истинска връзка, например, били са в болница далече от майка си или не са кърмени.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

КАНДИДА ТЕСТ

Витамин С

Лизин

Киселинно – алкален баланс

Стомашно – чревна флора

Храносмилателни ензими

Забравеният разтвор на Лугол

Аминокиселини

Спирулина (Spirulina)

Витамин F

Витамините

Полезните минерали

Сокове от зелени житни растения

Свързани публикации