Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Кой старее по-бързо?!

Стареене и сън?

Американски експерти по антиейдж терапия (срещу стареене) от Бостънския университет уверяват, че тези, които не спят достатъчно имат понижена чувствителност към хормона инсулин. Всички знаем, че този хормон е отговорен за нормалните нива на кръвната захар. При жертвите на хронична липса на сън панкреасът работи с претоварване, което води до срив на метаболизма и механизмите на стареене се стартират по- рано.

Също така, когато няма достатъчно сън или той е неспокоен, се нарушава производството на колаген. Това вещество отговаря за тургора (т.е. еластичността) на кожата. Докато при един добър дълбок сън, лицевите мускули са заглаждат, подобрява се кръвообращението и храненето на клетките на кожата – т.е фините бръчки се изглаждат. В идеалния случай трябва прекарате нощта в леглото за 6 до 8 часа

Как да заспите, за да се наспите добре?

– Колебанието- един от най-големите врагове на заспиващите. Не лягайте в леглото с мисли. Вземете предварително решение. Нека на сутринта то се промени, не е страшно, затова пък ще се наспите с чувството за изпълнен дълг.

– Сомнолозите – експерти по съня- смятат, че бурния секс преди заспиване – не е най-добрият стимул за добър сън. По време на полов акт се увеличава отделянето на полови хормони и адреналин в кръвта, увеличава се кръвопотока, повишава се кръвното налягане. На повечето хора след това им се иска да спят, но сънят не е дълбок.

Известният немски учен биоритмолог Карл Пфлюгбел е сигурен, че сексът според науката (отчитайки биоритмите и т. н.) е най-добре да се прави сутрин от 8 ч. до 11 ч. или вечер от 16 до 19 часа. А преди лягане повече ползи ще донесат нежните милувки и релаксиращия масаж.

– Най-добре е да спите заобиколени от меки сини и бледо- сини тонове. Тъй като центровете в дълбоките структури на мозъка се дразнят от червени, оранжеви и тъмночервени цветове. Така че, опитайте се в спалнята ви да не висят пердета в пурпурни цветове или да слагате отровно- розови калъфки за възглавници.

– Трябва да споменем и една стара рецепта за хубав сън.

4 супени лъжици семена от копър се заливат с чаша топъл портвайн и 10 минути тази смес се държи на слаб огън, без да кипва, за да не се изпари алкохола. Охлажда се, прецежда се и преди лягане се взема по една 50- грамова чашка.

Още по темата:

Инсулинът – тайната за болестите на цивилизацията!

Копър (Dill)

Безсъние

Безсънието е опасно за психиката

Безсънието е по-опасно за здравето на жените

Необичайни причини за безсъние

Вишневият сок помага срещу безсънието

Миризмата на жасмин помага срещу безсънието

Етерични масла и Ароматерапия

Билколечение

Масажи

Рецепти- лечебни

Виртуална консултация с Walter Last и Александър Наумов

Лечебни картинки

Свързани публикации