Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Как да се предпазим от грип и птичи грип!

Антивирусни средства и защита

Няколко публикации ме подканиха да напиша тези препоръки, относно използването на натуралните терапии за самозащита от очакващата се пандемия на птичи грип. Първо бих искал да посоча, че аз гледам на Птичия грип като на част от спектъра страхове, в който умишлено бе превърнат този въпрос през последните години.

Въпреки това, ние сме имали пандемии и преди и още една май е на път наистина да се материализира. Но, има ли причина за страх? Не, доколкото аз съм притеснен. Моето спокойствие се базира на два фактора. Първият е наличието на натуралната медицина с широка гама от ефективни антивирусни средства, вторият фактор е много важното добро ниво на имунитета срещу инфекциозните заболявания, което идва с природосъобразния начин на живот.

Ето един пример от моя личен опит: в моите млади години аз приемах настинките и грипа като нормални, подобно на останалите около мен. Тъй като подобрих своя начин на живот, през последните 35 години не съм имал грип. Подобно е и с обичайната настинка: веднъж лекарка и мой приятел ме предупреди да не стоя близо до нея, защото тя имаше лоша настинка. За да и покажа, че имам по-голяма устойчивост на настинка, от прякото излагане на вируса, аз протрих нейна прясно използвана носна кърпичка в ноздрите си. Не “улових” нейната настинка. Убеден съм, че ако ние можем да “хващаме” настинки или грип, то нашето здраве и живот не са оптимални.

Повечето индивиди, ще се съгласите с това, имат все още места за подобрения в начина си на живот и това е добра отправна точка за защита срещу птичия грип или въобще срещу всякакъв вид инфекции: Подобрете вашия начин на живот.

Основните фактори за повишаване на резистентността ни към инфекции са както следва:

– Чревно пречистване: населяване на червата със здрави лакто бактерии. – Гладуване и изчистване: отделяне на натрупаните отпадъци, химикали и токсини.

– Тест за алергии: всяка алергия значително отслабва нашата имунна система – Зъбни проблеми: живак, никел и мъртви зъби отслабват имунната система

– Електромагнитни замърсявания: това е хроничен стрес, особено по време на сън.

– Високо качествена диета: някои храни ни защитават от инфекции, докато други ни правят възприемчиви към тях. Вижте Основно изчистване на организма

Хроничният стрес от всякакъв вид, подкопава основите на нашата имунна система. Такъв стрес може да бъде биохимичен, какъвто е от хранителните алергии, от витаминния и минерален недостиг или от постоянния емоционален стрес от всякакъв вид, особено недоволството, тревогата и страха. Противоположни на хроничния стрес са спокойствието и веселите занимания, оптимизма и положителната нагласа към живота и всичко останало. Те имат висока степен на защита срещу инфекции.

Видове антивирусни средства

Аз смятам натуралните антивирусни средства като по-ефективни от фармацевтичните такива. Допълнителен бонус е, че натуралните средства са по същество без странични ефекти и те не са специфични, което означава, че те са ефективни срещу всякакви вируси, както и срещу бактерии и гъбички. Болшинството натурални антивирусни средства са антиоксидантите.

Обикновено се използва коктейл от силни антиоксиданти с високи концентрации. Те включват витамините A, C, D и Е, алфа липоева киселина, както и екстракти от семена на грейпфрут и маслинови листа. Поддържащи минерали са магнезий, селен и цинк. Колоидно сребро, водороден пероксид (кислородна вода), чесън, както и набор от билки и етерични масла могат да бъдат използвани като допълнение. Различни количества и комбинации от тях могат да бъдат използвани в различни стадии на инфекцията, както в началото, така и по време на инфекцията.

По време на цялостна инфекция можете да вземате с всяко хранене или три пъти дневно следното:

1/2 ч.л. натриев аскорбат (или друга форма на витамин С)
1 капсула с масло от черен дроб на камбала
250 мг натурален витамин Е
15 мг цинк
100 мг алфа липоева киселина
100- 200 мг магнезий
200 мкг селен, само веднъж на ден.

Пресен чесън с повечето ястия (смачкайте с лимонов сок, той намалява мириса), няколко капки разтвор на Лугол (йод) смесен с храна или напитка, но не заедно с антиоксиданти.

Използвайте около половината от тези количества за деца. Като допълнение приемайте широка гама от висококачествени храни и концентрати, от типа на спирулина, хлорела, пшеница, ечемик или трева от пшеница на прах, пчелен прашец, водорасли, лецитин, риба и кокосови масла, като допълнение към пресни зеленчукови сокове, ако има такива. Като допълнителна предпазна мярка можете да намалите слузта в основните места, вижте Слузни проблеми

Антивирусни средства по време на остра инфекция или веднага след като забележите някакви симптоми, направете няколко от следните неща:

– Вземете 4 пъти по 6-8 капки дневно разтвор на Лугол, както е обяснено в Основно почистване
– Ако е налично в MMS (натриев хлорит), както е обяснено в Основно почистване
– Стартирайте с кислородна терапия, както е обяснено по-долу
– Увеличете натриевия аскорбат (или друга форма на витамин С), както е обяснено по-долу (това не е подходящо или необходимо, когато използвате MMS)
– Продължете с добавки, подходящи за симптомите, но значително увеличете чесъна
– Започнете да приемате L-лизин, както е обяснено по-долу
– Добавете други форми като например колоидно сребро, семена на грейпфрут, маслинови листа, билки и етерични масла
– Продължете с елиминирането на слузта.
– Често вдишвайте парите на масло от чаено дърво или други етерични масла от отворено шишенце.

За допълнителни съвети вижте: Инфекции и възпаления

Други антивирусни средства и терапии

Кислородна терапия: При първи признак за инфекция, поставете 3% водороден пероксид (кислородна вода) във всеки ушен канал. Легнете настрани, използвайте спринцовка или капкомер, за да сложите няколко капки в едното ухо; когато кипенето спре, обърнете главата на другата страна и повторете с другото ухо. Повторете това няколко пъти на интервали от около 2 часа.

В допълнение, често правете гаргари с водороден пероксид, опитайте с 1 ч.л. в чаша вода. В допълнение правете инхалации с 3% водороден пероксид, можете да използвате спрей с разтвор в пластмасова бутилка, като директно го впръсквате в гърлото няколко пъти на ден.

Терапия с Витамин С: Увеличете приема на витамин С до 1/2 ч.л. в чаша сок или чай (пресни), билкови чайове на всеки час. Ако това не предизвика диария, тогава на следващия ден увеличете до 1/2 ч.л. на всеки половин час или 1 ч.л. на всеки бодърстващ час. Винаги използвайте много течности при висок прием на витамин С. Натриев аскорбат или смесени аскорбати, обикновено много по-лесно се приемат от аскорбиновата киселина, която може да раздразни стомашно-чревния тракт. Въпреки това, някои терапевти смятаме, че аскорбиновата киселина е по-ефективна. Можете да направите компромис чрез смесване на аскорбинова киселина с натриев аскорбат в количества, които са приемливи за вашия вкус и стомах.

Продължете увеличаването на дозите, докато не получите разстройство, просто кратка диария, а след това намалете витамин С с около 25%, докато разстройството или диарията спрат. Ако инфекцията се задълбочи отново, увеличете размера на витамин С. Продължете до изчезване на инфекцията. С настъпващото подобряване, количествата трябва да бъдат намалявани, за да се избегне диарията. Не спирайте високия прием на витамин С изведнъж, а постепенно.

Внимание: Ако се развие оток или подуване, поради задържане на вода, то тогава трябва да се намалят количествата, докато вече няма проблем. Винаги използвайте много течности при прием на високи дози витамин С. При животозастрашаващи ситуации се опитайте да намерите лекар, които е готов да използва витамин С интравенозно. За протокола вижте Cathcart RF.

Лечение на грип с големи дози витамин С вижте в www.orthomed.com, а също и как да се приготви разтвор на витамин С за интравенозна употреба в: http://www.doctoryourself.com/vitciv.html

L-лизин е основна аминокиселина, която пречи на микробите да се разпространяват, укрепва колагена; вземайте около 2 грама или 1/2 ч.л. L-лизин 3 пъти дневно преди хранене или храна. (Ако на етикета е написано просто “лизин” то това вероятно е синтетична D, L форма и не е ефективна).

Електронен запер и магнитен пулсар: В допълнение към другите мерки, които са описани по-горе, може да се използва Beck тип запер (очистител на кръвта с мейкър на колоидно сребро) и магнитен пулсар, За повече информация вижте Електронен запер и магнитен пулсар

Кръвният очистител се използва за обезвреждане на микробите в кръвообращението, докато магнитния пулсар се използва за обезвреждане на микроби в лимфните възли и специфични точки на инфекция, като например в гърдите, гърлото или синусите.

Автор: Walter Last

Още по темата

Книги за самолечение на Walter Last

Рецепти – диетични

Лечение с камъни

Витамини и минерали

Направете си тест

Заболявания

Натурални терапии

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Хранене на органите

Лечебни картинки

Как да се защитите от вирусни инфекции и Ебола!

Лечение на грип и настинки със сода бикарбонат

Гаргара със солена вода срещу грип и настинка

Къри лекува настинките по-бързо таблетките!

Антиоксидантите срещу свободните радикали

Витамини

Минерали

Аминокиселини

Свързани публикации