Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Инфекции и възпаления

Алтернативното решение за инфекции и възпаления

Инфекциите могат да са локални, например, в черния дроб или гърлото, или цялостни (включително венерическите заболявания). Те могат да бъдат остри с внезапно силно възпаление и температура или хронични и продължителни.

Настинките се появяват само, ако има натрупване на слуз и са полезни за отделяне на излишната слуз. Ускорете възстановяването чрез активно отделяне на слузта от белия дроб и другите участъци. Настинките могат да се избегнат, използвайки диета, която не води до натрупване на слуз или чрез съзнателно отделяне на слузта.

Диета: По време на остри състояния, само пресни растителни сокове, също така и растителни бульони и прецедена оризова вода; ако тялото не е свръх чувствително, плодовете също са добри. По-късно, като допълнение, лесно смилаеми висококачествени храни като кълнове, суров яйчен жълтък, зеленчукови салати и приготвени зеленчуци, ориз и банани.

Изберете продукти с добро съотношение калций/ фосфор. Избягвайте изделията с глутен, а също и сладката, обработваната, микровълновата и генетично изменена храна, а също и храните към които сте алергични или чувствителни.

Добавки: При остри състояния може да се използва витамин С (чревна търпимост) с натриев аскорбат. Професионално, 3 % разтвор на натриев аскорбат може да се въведе интравенозно. Аз лично предпочитам по-ниска доза от витамин С, комбиниран с магнезиев хлорид до нивото на търпимост на червата. Витамин А е особено добър при респираторни инфекции.

Цинкът е много ефективен под формата на таблетки цинков сулфат. Други полезни средства са- витамин Е, прополис и манган. За усилване на имунната система: пантотенова киселина, фолиева киселина, витамин В6, понякога органично желязо, селен, хром, ацидофилус култури, изсушен чрез замразяване тимус. Полезни са също и Меден Салицилат и Schweitzer Formula.

Вирусните инфекции като цяло се преодоляват с висок прием на антиоксиданти в допълнение към селен и цинк. Вземайте 5 х 2 грама натриев аскорбат, 3 x 15- 20 мг цинк, 200 мкг селен, до 3 x 2 гр. L-lysine и до 3 x 200 мг алфа липоева киселина (thioctic acid, може да изисква добавяне на биотин). Освен това 1 с.л. масло от черен дроб на треска (емулсирано с лецитин и сок), също така други омега-3 мастни киселини и разнообразие от други антиоксиданти, от типа на екстракт от грозде, Microhydrin или силно електрически редуцирана вода, при хепатит също и silymarin.

Наситеният разтвор на калиев йодид (SSKI) е всестранно антимикробно средство. За профилактика по време на пътешествие вземайте приблизително 10 капки в малка чаша с вода, а при остра инфекция, временно, вземайте повече. Предупреждение: Високи количества, приемани повече от няколко седмици могат да повлияят на функцията на щитовидната жлеза.

Инфекции на пикочен мехур: Вземайте простите захари D-mannose, половин до една чаена лъжичка във вода на всеки 2-3 часа; тя отстранява 90% от инфекциите за няколко дни. Ако не помогне, след това вземете 15 капки от SSKI в голямо количество течност на всеки 3-4 часа няколко дни.

Билки: pau d’arco, prickly ash ( бодлив храст с ароматни жълти цветове от сем. Rutaceae), Хидрастис (golden seal), лопен (овча опашка), пореч, невен, Лайка лечебна, ехинацеа, цветове на бъз, мента и особено пелин. Направете и курс за билково лечение срещу паразити на Хулда Кларк с пелин, карамфил и зелени черупки на орехи.

Ароматни масла: инфекции- борнеол, лимон, карамфил, лавандула, джоджен; инфекциозни заболявания- борнеол, евкалипт, карамфил, лавандула, мащерка.

Антибиотици: основната причина за разрушителната инвазия на гъбите е лечението с антибиотици. Гъбичката Candida albicans обичайно се среща в почти всеки човек, но тя съществува в организма под контрола на нашите полезни бактерии. Ако тези бактерии са убити от антибиотиците, гъбите имат възможност да се разпространят и сериозно да отслабят имунната система, като така се създават условия за развитие на различни имунодефицитни заболявания (включително рак).

Други поражения на лечението с антибиотиците са: недостиг на В-витамини и витамин К и малабсорбция, ако е нарушена чревната флора. Освен това, като реакция от изчистването седмици или месеци по-късно могат да се получат алергични реакции или обриви. По тези причини антибиотиците трябва да се използват само когато са налице сериозни инфекции, които не могат да се контролират с натурални терапии.

Антибиотичната терапия трябва да бъде съпроводена от пълен набор витаминни и минерални добавки, преобладаващо сурова храна, включително бактериални култури и чесън (за контрол над гъбичките Кандида).

Кокосов орех: Междинната верига наситени мастни киселини в кокосовото масло са мощни антимикробни агенти, които са ефикасни срещу гъби, вируси и много бактерии. Най-високо ефективни мастни киселини са- каприлова киселина (caprylic acid с 8 въглеродни атома), капринова киселина (capric acid с 10 въглеродни атома) и лауринова киселина (lauric acid с 12 въглеродни атома). Те работят така, че причиняват разпадането на клетъчните стени на микробите. Кокосовото масло е ефективно в рамките на дни.

При Candida се вземат 4 супени лъжици, разпределени в рамките на деня и след подобрение можете да ги намалите до 2 супени лъжици дневно още няколко седмици. То е ефикасно при цялостно нахлуване в организма, а също и в гениталиите. Най-добрите търговски продукти са студено пресованото или натуралното масло. То е стабилизирано, за да се унищожи или отстрани липазата.

Затова аз препоръчвам на тези, които имат възможност, сами да си приготвят суров кокосов крем или мляко: пресовайте кокосови парченца с бавна скорост на сокоизстисквачката, или алтернативно смесете с вода, изстискайте и охладете.

За локално приложение и за тези с мастна малабсорбция, липазно-богатото прясно кокосово мляко може да бъде много по-ефикасно от търговско предлаганото кокосово масло, което е с много слаба концентрация на свободни мастни киселини. Като алтернатива, можете да смесите липазна добавка с кокосовото масло, ако имате малабсорбция или да увеличите неговия ефект с външно приложение.

Температура: голяма помощ в борбата с инфекциозните заболявания е убиването на микробите и усилването на имунния отговор чрез висока температура. Дръжте тялото топло с горещи вани, горещ чай и потене. Много високите температури могат да бъдат намалени със студени компреси около прасците, кора на бяла върба и системна пурпурна цветна терапия.

Прополис: превъзходен натурален антибиотик от пчелния кошер. За по-добри резултати е нужно да се приема директно върху инфектирания участък, когато е възможно. При възпалено гърло, например, дръжте малко прах на прополис постоянно в устата (между венеца и бузата), гаргари с разтвор на прополис; приемайте го при възпален зъб, проблеми със синусите, подсмърчащ нос; болки в ушите, слагайте в ухото; инфекции по кожата, слагайте го непосредствено върху кожата; за вътрешни инфекции, разбира се, като го гълтате.

Някои хора са алергични към прополиса. Можете да си направите собствена тинктура от прополис: изсушете във фризера суров прополис (от пчелен кошер), стрийте на прах и дръжте в алкохол една или две седмици на слънце, често го разклащайте.

Тимус: Това е ключова жлеза за нашата имунна система. Голямо усилващо средство за тимус жлезата е прополисът и манганът, също така и изсушения чрез замразяване тимус. Поддържайте добра стойка и вървете пеш с бавни крачки и поклащащи се ръце. Лимонена (светло-жълта) терапия на гръдната кост.

Меден сулфат (син камък, предлага се за градинарски нужди). Той има силно антисептични и противовъзпалителни свойства. Съберете някакъв отпадък, отделен от инфектирания или възпален орган или рана и го поставете в средно силен разтвор на син камък, дръжте го там няколко дни.

Това могат да бъдат храчки, слуз, гной, окървавен бинт, вагинално или носно течение или урина ( при възпаления на бъбреците или пикочния мехур). Това ще подпомогне заздравяването и може също така да се използва с изваден зъб или друга отделена част от тялото. Този метод работи на същия принцип, както радиониката и телепатията с двустранен обмен на енергийна информация между тялото и отделената от него част.

Допълваща терапия: Силно препоръчвани са Beck-type запер с изготвено колоидно сребро и магнитен пулсар. Можете също така да използвате свръх гореща вана (с Epsom соли), последвана от потене, горещи вани за крака с прах от синап или лют чревен пипер и студени компреси на корема и около прасците.

При настинка или грип, ръцете и китките на ръцете потопете в гореща вода и ги дръжте така 30 минути, поддържайте водата гореща, освен това можете да охладите долната страна на големия пръст с лед, раздробен като морска сол. Като цяло, синя светлина върху инфектирания участък, синьо-облъчена вода, локално насочен южен полюс на силен магнит, рефлексология. Автотерапия. Epsom-соли за предизвикване на прочистване на дебелите черва, потене, стимулиране на изхвърляне.

Компреси от листа на зеле или Epsom-соли върху локализираните инфектирани места или възпалени области. Самовнушение и визуализация, упражнения за мозъка: кажете на своята имунна система да произведе множество ефективни В-клетки и Т-клетки. Премахнете излишната енергия- енергийно лечение.

Автор: Walter Last

Книги за самолечение на Walter Last

Още по темата

Тест за недостиг на витамини и минерали

Тест за паразити

Кандида тест

Тест за алергии

Рецепти – диетични

Лечение с камъни

Витамини и минерали

Направете си тест

Заболявания

Натурални терапии

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Хранене на органите

Лечебни картинки

Масажи

Candida и “антибиотичния синдром”

Йодът. Нужен като въздуха!

Лечение с компреси

Забравеният разтвор на Лугол

Свързани публикации