Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Как да разпознаете завистта и фалша!

Всеки човек през живота си е изпитвал завист. Корените на това чувство е в нашето ДНК, носим го от предците си, за които завистта е била начин на оцеляване. Проблемът с това чувство не е в самото чувство, а в това как реагираме на него и как го управляваме. Най-добрият начин за контролиране на завистта е благодарността. (Ако искате да сте здрави – започнете с благодарността!)

Сравняването ни с другите е в основата на завистта, докато фалшът е маска, която цели да прикрие нещо. Причините за фалшиво и лицемерно поведение могат да бъдат различни: скриване на намерения, страх от отхвърляне, намерение за манипулация, неспособност за автентично поведение, завист…

Кои са симптомите за фалшиво поведение

1. Разминаване между думи и дела
Фалшивите хора са склонни да казват едно, а да правят друго. Ако някой постоянно дава обещания, но не ги изпълнява или често сменя позицията си, за да угоди на другите, то това е явен знак.

2. Прекомерни комплименти
Прекалените комплименти и възхваляване често се използват с намерение за манипулация.

3. Клюкарстване
Фалшивите хора често участват в клюки. Те споделят тайни, които не им принадлежат или разпространяват информация без да проверяват нейната достоверност.

4. Избягване
Ако някой рядко се ангажира с мнение или избягва директни въпроси, може да се опитва да скрие истинската си природа и намерения.

5. Прекомерна амбиция
Желанието да постигнеш повече от другите не е лошо, само ако умееш истински да се радваш и признаваш успехите на другите.

Направете самооценка на собственото си поведение и поправете грешките си. Така ще привлечете искренни приятели около себе си.
Ценете истинските си връзки и вътрешния си мир!

Вижте още

Как да се защитите от манипулаторите?

Как добротата може да разруши живота ви!

Свързани публикации