Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Ако искате да сте здрави – започнете с благодарността!

Ключът към здравето, вашето и на вашите близки, може да е благодарността. Това добро чувство, което ние понякога забравяме да изразим. То заема в живота ни много по-ценно място от това, което сме свикнали да му приписваме. Казвайте, колкото е възможно по- често думата “благодаря”. Или изразявайте своята благодарност към всички други по начин, който смятате за подходящ. И това ще стане залог за здраве. Вашето собствено и на хората около вас- приятели, роднини или колеги.

Хората трябва да знаят, че вие сте им благодарни. Особено тези, които са винаги до вас. Това просто средство ще ви помогне не само да укрепите приятелството и семейните си отношения, но и значително ще намали нивата на стреса. Както е известно, опасността не е в самия стрес, а в това, колко продължително и негативно се отразява той на нашия организъм. Именно поради тази причина, всички използвани техники за борба със стреса често не дават желания резултат. Нашите отрицателни емоции винаги са причинени от стрес.

Всичко започва с малко. Дори фактът, че не са ни благодарили за това, че сме задържали вратата за следващия, идващ след нас човек, може да стане негативна емоция, водеща след себе си стрес. А самият факт за преживяване на стреса, на свой ред провокира отрицателни емоции. Така се завърта порочния кръг. Самият стрес може да доведе до проблеми и с физическото здраве на човека.

Спомнете си, колко често вие сте започвали да се чувствате зле физически след нервно напрежение. А душевният мир е и залог за добро самочувствие. Може би най-умиротворяващата от всички човешки емоции, е благодарността. Когато я изразим, ние ставаме любезни и добри не само към тези, които са близо до нас. Положителните емоции стократно се връщат. Ние започваме да осъзнаваме своята собствена стойност за другите и поради това започваме да се отнасяме по-добре към себе си.

Оставете вечерта на бюрото си “писмо за благодарност.” Нека то бъде адресирано към вас самите. Опишете в него всичко добро, което има във вас, прекрасните дела, които вие сте извършили и все още планирате да извършите. Няма нужда да скромничите. На сутринта, прочетете това писмо. И нека денят започне с чувство на благодарност. Благодарността към себе си или към хората около нас ще ни направи по-щастливи и устойчиви на стреса, а следователно и по-здрави!

Автор: Надежда Калинина

Още по темата: Лечение на Ума

Свързани публикации