Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Заземяване

Заземяване – важен енергиен процес за стабилното присъствие “тук и сега”. Процесът на заземяване привежда човека в пълно съответствие с физическото му тяло. Чрез разпознаване на ограниченията и границите на физическото тяло, нашите намерения стават фокусирани, а енергиите текат в състояние на физическо проявление. Заземяването включва отваряне на долните чакри, сливане със земната гравитация и отпускане в тялото и в Източника. Без заземяване сме нестабилни: физически, умствено и духовно. Загубвайки своя център, може да предизвикаме в другите емоционална реакция вместо неутрална реакция. Без заземяване вниманието ни блуждае от настоящия момент към шума в главата ни, към фантазии, или създава илюзия, че просто не “присъстваме”. Без заземяване нашите енергийни вибрации стават разпръснати, разредени и непродуктивни.

Заземяването полага основата за Първа чакра, осигуряваща стабилността, необходима за истински растеж. Първата чакра трябва да бъде в баланс, преди да преминем към другите нива на чакрите. Закрепването на първата чакра осигурява храна, сила и стабилност, която да тече нагоре и да бъде получавана от вкоренено, заземено и центрирано място на съществуване. Когато се чувстваме отрязани от източника, можем да изгубим истинския си път. Да се откъснем от природата и нашия биологичен източник.

Честотите на Земята, водните източници, растенията и животните имат отварящо и балансиращо действие върху нашите чакри. Тези, даващи стабилност за живота ни тук, енергии поддържат и стимулират действието на първите три чакри. Когато човек се чувства сигурен, добре нахранен и здрав, съзнанието му преминава на други нива, осигурявайки трансформационен растеж и развитие. Заземяването дава усещане за вътрешна сигурност, безопасност и позволява на човек да изпита “…диалог с присъствието в живота”, в който се върти собственият му его-център.

Доколкото човек успява да се центрира, дотолкова ще внася в центъра цялото знание и свързаност, които е почерпил от голямото жизнено присъствие, което го заобикаля. Например, ще открие, че храната е тайнство на диалога между него и растителния, животинския и минералния свят. Че сексуалността е тайнство на подчиняването на един център на друг, тайнството на любовта. Че волята изразява стремежа да отдаде себе си на света. Ако е внимателен, неговият глад може да го научи на взаимовръзките между отдаване, удовлетворение и чувство.

Заземяването поддържа присъствието ни “тук и сега”. Телата ни присъстват физически в това пространство и време, но нашите мисли и сънища се простират извън границите на тези физически измерения. Чрез разпознаване на ограниченията и границите на нашето физическо измерение, нашите намерения се канализират и стават по-фокусирани. Това позволява на енергиите да се вливат в материята, създавайки материално проявление. Заземяването действа като канал за жизнените енергии, които заобикалят и поддържат всеки от нас.

Заземяването също така осигурява и низходящ канал, даващ на човека изходяща енергийна верига. Това предотвратява психическото претоварване и ни предпазва от “претоварване” с напрежението на ежедневието. Заземяването изпраща стресови вибрации обратно към Земята, като практиктически рециклира енергийния поток. Когато се освободим от стреса и напрежението, нивата на жизненост и жизнена сила се повишават. Когато човек е заземен знае как да използва своите способности и минал опит, за да се справи с всяка ситуация. Решенията взема по-лесно, притеснения за бъдещето няма, а насладата и магията на настоящия момент преживява с чувство на просветление.

Рутината заземява. Въпреки че може да ни се струва, че това е просто “време за работа”, рутината може да бъде полезна с това, което изглежда като ограничение. Рутината изгражда енергийна основа. Благодарение на фокусираните, повтарящи се действия на по-плътните енергии, свързани с рутината, проявите на намерението се въплъщават в материя и форма.

Симптоми за проблеми и дисбаланси със заземяването:

– блуждаещо внимание – изглежда, че “не си тук”, без връзка с реалността, като дрогиран.
– напрежение
– развиваща се болка
– психическо претоварване
– извън контакт – откъснат от природата.

Заземяващи кристали

Ахат, кехлибар, арагонит, аксинит, хелиотроп, карнеол, дравид (кафяв турмалин), зелен флуорит, галенит, хематит, яспис, магнетит, топки мочи, обсидиан, опушен кварц, тигрово око, турмалинов кварц, кафяв шпинел, черен турмалин, родонит, рутилов кварц, сфалерит, стилбит, сугилит и унакит.

Вижте още

Лечебна картинка за заземяване

Чакри

Симптоми за блокирани чакри

Функциониране на чакрите

Отблокиране на чакрите

Свързани публикации