Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Галенит

Камък галенит – слава, известност и успех

Чакри: VI чакра (Аждна) – трето око и VII Чакра (Сахасрара) – коронна

История и описание

Името “галенит” идва от гръцката дума “galene”, която означава “оловна руда”. Други наименования на минерала и негови разновидности са: оловен блясък, грънчарска руда. Галенитът е оловен сулфид. Оцветяването му е оловно- сиво. Кристалите са непрозрачни, а блясъка е метален.

Основните находища на камък галенит са в Русия, Полша, САЩ, Мексико, Чили, Канада, Австралия.

Лечебни свойства на галенита

Доказани терапевтични свойства на галенита няма. Смята се, че неговото въздействие върху човешкия организъм е като на тонизиращите напитки- той го ободрява и прави активен и весел. Обикновено се препоръчва носенето на обеци за предпазване от депресия и меланхолия.

Магически свойства на галенита

Галенитът укрепва силата на духа на своя собственик, помага за постигане на целите му, за справяне с предизвикателствата на живота, с достойнство да поема своя дял от бедите и несретите.

Смята се, че галенита не търпи никакви лоши навици и се опитва да внуши на собственика си отвращение към тях. Ето защо, с него може много лесно да се отървете от тютюнопушенето, злоупотребата с алкохол , пристрастяването към сладкото, да излекувате лакомията.

камък галенитКамъкът просто привлича славата, известността, огромния успех към своя собственик, но, стриктно контролира неговите мисли и не му позволява да заболее от „звездна болест”.

Трябва да се помни, че този минерал е доста докачлив, ако собственикът не обръща внимание на комуникацията си с него и го смята за най- обикновено украшение, галенита може да се отвърне от човека, а също и да спре да му обръща внимание.

За да се избегне това, трябва най-малко два пъти седмично собственика да медитира с минерала и мислено да му изпраща своето възхищение и уважение. Това е напълно достатъчно камъкът да улови и най-малкото желание и с готовност да помогне за неговото изпълнение.

Той е противопоказен за хора, които са арогантни и високомерни, това ще бъде неприятно за камъка и той няма да им помогне.

Талисмани и амулети

Галенитът помага на хората с хуманитарни професии, но особено обича артистите. Като талисман могат да се носят различни бижута с галенит.

Пръстенът с галенит прави човека упорит, настойчив, но и му помага да стане по-мъдър и по-спокоен.

Гердани, изработени от камък галенит, или висулки с него, помагат на собственика да реши всичко, дори и на най-трудните проблеми, при това леко и забавно, подобно на игра. В случаите, когато човек се съмнява в собствените си сили и способности, но му се налага да вземе трудно решение, трябва да носи обеци с галенит (или да се сложат на ушите кристали от този минерал).

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Книги за самолечение

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още