Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Турмалин

Турмалин – камък на любовта и страстта!

Чакри: Турмалините въздействат на всички чакри, в зависимост от цвета си. Рубелита и верделита влияят на сърдечната чакра (Анахата).

История

През 1703 г. холандски моряци донесли от Цейлон в Европа кристали с виолетово-розов цвят. Те ги нарекли ” туремали “, което означава “скъпоценен камък”.

Находища на турмалини съществуват в Бирма, Шри Ланка, Мадагаскар, Индия, Цейлон, Афганистан, Гренландия, Германия, Норвегия, САЩ. Най-големите кристали се добиват в Бразилия. В Африка, турмалини се срещат в Зимбабве, Мозамбик, Танзания и Кения. В Русия, турмалини са открити в Забайкалието.

Описание

Турмалинът е разновидност на силикат, включващ в себе си съединения на алуминий, бор, манган и магнезий. Той се отличава с голямо разнообразие от цветове, като камъните с различни цветове имат и свои имена, “глава на мавър”, “глава на турчин”, “динени”. Съществуват и турмалинови “котешки очи”, и полихромни кристали.

Ето и някои видове:

• Апирит- розов, червен, пурпурен.
• Ахроит- безцветен
Верделит– зелен
Дравит– кафяв
• Индиголит- син
Рубелит– розов, червен, пурпурен
• Хамелеонит- маслинено-зелен на дневна светлина, кафяво-червен на изкуствена.
Шерл– черен.
• Турмалин полихромен- многоцветни турмалинови кристали.
• Динен турмалин- разновидност на полихромен турмалин, който има червена или розова сърцевина и зелена външна част.

Лечебни свойства на турмалина

камък розов турмалинТурмалините подобряват състоянието на ендокринната и нервната система, помагат при онкологични заболявания и подобряват съня. В зависимост от цвета, турмалинът може да повлияе на различни органи.

Зелените камъни помагат при заболявания на черния дроб, нервната система, кръвоносната система и кожата. Те поддържат обмена на кислород в кръвта и повишават имунитета. От всички зелени камъни, той има най-мощни подмладяващи свойства.

Сините турмалини влияят благотворно на лимфната, ендокринната и имунната система на човека. Те са камъни на мира и спокойния сън.

Черният турмалин създава защитна аура около човека, защитавайки го от всички вредни влияния на околната среда. Той се използва за отвеждане на отрицателната енергия от физическото тяло и разсейване на енергийните пробиви в аурата. За да се направи това, пръчка от камък черен турмалин се държи на болното място и се върти обратно на часовниковата стрелка.

За да се усили ефекта, на болното място се поставят и три планински кристали, като върхове им се насочват към засегнатата област. За балансиране на енергията в тялото (ИН и ЯН), се носят изделия от полихромен турмалин. За тази цел, можете да държите при себе си късче от този минерал. В индийската литотерапия, за лечебни цели се използва главно розов, зелен, черен и син турмалин.

Магически свойства на турмалина

Смята се, че турмалините имат благотворен ефект върху тялото и ума, премахвайки страховете и тревогите. Те създават чувство на спокойствие и защита, събуждат творческите възможности, предизвикват весело настроение.

Турмалините помагат за добрата концентрация, придават яснота на ума и се използват за съсредоточаване по време на медитация. Медальонът със син камък турмалин ще помогне за добрия сън.

Безцветните турмалини пречистват съзнанието, създават баланс на духовните и физически сили.
Черните турмалини отварят дара на далновидността.
Зелените турмалини ускоряват процесите на мислене, те са защитници на творците.
Червените турмалини носят щастие и успех в любовта на мъжете, повишават тяхната био-енергия и подобряват потентността, те са талисман на художниците.
Сините турмалини в Индия се смятат за камъни на Космоса, използват се от йоги и астролози за получаване на информация от Бог.
Розовите турмалини помагат на нещастно влюбените.

Ефект върху чакрите
В зависимост от цвета на камъка.

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Книги за самолечение

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Камъни според чакрите

Значение на камъните в сънищата

Камъните в тибетската медицина

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още