Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Дравит

Камък дравит – професионален растеж

Чакри: V чакра (Вишудха)- гърлена

История и описание

Името “дравит” идва от мястото, където е бил открит, на река Драва в Австрия. Други имена на минерала и негови разновидности са коронит и бюргерит. Дравитът е разновидност на турмалина, който е по- малко известен и популярен на пазара на скъпоценните и полускъпоценните камъни, в сравнение с неговите братя от “турмалиновото семейство”. Оцветяването му е в жълто, жълто-зелено и кафяво. Блясъкът е стъклен.

Камък дравит се добива главно в Африка, както и в Бразилия, Непал, Австралия и на територията на Шри Ланка.

Лечебни свойства 

Смята се, че дравита лекува неврологични заболявания. Носенето на камъка в пръстен отнема стреса, избавя от безсъние, безпричинни страхове и тревожност. Герданите с дравит е препоръчително да се носят при продължителна умора и нервно изтощение, както и при метаболитни нарушения.

Литотерапевтите твърдят, че дравита помага за облекчаване на умората и тежестта в краката, натрупани в края на деня. Те препоръчват, за тази цел, в легнало положение да се поставят кристали с дравит върху бедрата.

Магически свойства 

Дравитът е камък на зрелите хора. Особено полезно е носенето на бижута с дравит от възрастните хора. За децата и младите хора камъкът е безполезен.

Камъкът акумулира положителна енергия отвсякъде, откъдето може се почерпи, концентрира я в себе си и подхранва собственика си с нея. Човекът, който е под влиянието на този минерал, като че се ражда отново: в него се появява младежка жажда за познание и действие, започва да води активен начин на живот, укрепва психически и физически, става издръжлив и уверен в себе си.

Дравитът избавя своя собственик от страха от смъртта, внушавайки му, че смъртта не е нищо друго, освен част от живота, дава му увереност в живота след смъртта, надежда за прераждане в следващ живот.

Минералът помага на собственика си да възроди творческите си сили, да открие нови таланти и способности, позволява му напълно да ги развие.

Експертите по магични свойства на камъните вярват, че ако вземете един жълто-зелен дравит в лявата си ръка (левичарите трябва да вземат в дясната), скоро ще усетите концентрация на вътрешна енергия. Смятат, че дравита предпазва собственика си от влиянието на чужда отрицателна карма. Твърдят, че дравита допринася за енергийния баланс между различните чакри. А любителите на стайни цветя са забелязали, че парче дравит, поставено на повърхността на почвата в саксията, ускорява растежа на растението.

Литотерапевтите твърдят, че ако дравита се носи заедно с червени камъни (гранат, рубин, аметист), той ще усили техните свойства.

Влияние на дравита върху чакрите

Дравитът влияе върху гърлената чакра, която контролира дихателната система и слуха, както и кожата, работата на тази чакра помага за отстояване на себе си в обществения и професионалния живот, носи чувство на удовлетворение.

Талисмани и амулети

Като талисман дравита помага на своя собственик да постигне високи резултати в професионалната си работа, укрепва брака, съживява охладнелите любовни чувства, повишава мъжката потентност и сексуалното желание в жените.

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Книги за самолечение

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Камъни според чакрите

Значение на камъните в сънищата

Камъните в тибетската медицина

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още