Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Шпинел

Камък шпинел – символ на щастието в любовта

Чакри: II чакра (Свадхистана) – сакрална, пъпна

История и описание

Шпинелът е минерал в много различни цветове. Образува изометрични кристали и зърна с неправилна форма. Шпинелът, който е намерен главно в Бирма и Шри Ланка, много прилича на рубина. Преди откриването му, много скъпоценни камъни, които били смятани за рубини, след тестване се оказали шпинели. Това не е толкова трудно, тъй като шпинела не е толкова твърд, колкото рубина, и малко се различава от него по своя състав: в него има магнезий и алуминиев оксид. На пазара се предлага преди всичко червен камък шпинел, но също така и жълт, и син.

Други имена на шпинела: акерит, балаш, лал

Разновидности на шпинела в зависимост от оцветяването:

• рубинов шпинел – кървавочервен;
• топчест рубин – розов и червен цвят;
• алмандинов шпинел – лилаво-червен;
• рубинчик – оранжево-червен, жълт;
• сапфиров шпинел – небесносин, син;
• хлорошпинел – ярко зелен;
• плеонаст, цейлонит – тъмно-зелен.

Лечебни свойства 

Лечебните свойства на шпинела са известни от древни времена. Още известният лечител Парацелз използвал прах от този камък за профилактика на различни заболявания. Народните лечители препоръчват носенето на този камък за намаляване на болки в кръста и лечение на стомашни заболявания. В някои страни, знахарите използват шпинела в лечението на инфекциозни заболявания. Още едно свойство на този удивителен камък- той намалява чувството на жажда.

Носенето на бижута с шпинел предпазва от много заболявания. Най-ценен е червения шпинел, с рубинени нюанси. Съвременните литотерапевти препоръчват шпинела за лечение на различни заболявания. Смята се, че червения камък лекува очни заболявания, укрепва зрението, подобрява кръвообращението, укрепва имунната система. Той въздейства добре енергетично върху физическото и емоционалното тяло, стимулира регенерацията на тъканите, лекува инфекциозни и вирусни, кожни и стомашни заболявания, стимулира и повишава потентността.

Магически свойства 

Шпинелът помага при всякаква работа, затова трябва да се носи преди всичко от активни хора. Смята се, че в ръцете на нерешителни хора, шпинелът губи своите магически свойства. На изток, шпинелът в червени нюанси се смята за мощен стимулатор на сексуалната енергия, любов и страст.

Шпинелът учи на безусловна любов и красота на отвореното сърце, което не се нуждае от никаква броня. Той помага да се лекуват емоционални травми, свързвайки ни с дълбоката истина за нашето вечно съществуване. Ако можем да влезем в контакт с нашата истинска природа на съвършени същества на любовта, то ние ще можем да погледнем по друг начин на трудностите в живота и да намерим прошка в сърцето си. И тогава в сърцето и душата ще се възцарят мир и хармония.

Шпинелът щедро и от сърце споделя всичко, което носи в себе си. Господарката на шпинел е с чувство за собствено достойнство, независима и горда. Тя е артистка, художничка, изразява себе си по хиляди различни начини. И като кралицата на краля, допълва мъжката мощ на рубина. Господарката на шпинел също е силна духом и има смелостта да живее по собствената си истина и съвест.

Шпинелът помага на младите момичета, според възрастта им, да откриват собствената си сила. Учи ги да се открояват от връстниците си и развиват потенциала си на лидери, а не на имитатори. Обаче, не се препоръчва шпинелът да се носи постоянно, защото той разкрепостява, отнема контрола на съзнанието, увлича в света на съновиденията, илюзиите и бездействието.

Талисмани и амулети

Като талисман шпинелът може да се използва за привличане на любов и семейно щастие. Често като талисман служат пръстен или обеци с този камък. Шпинелът е талисман на хората, чиято професионална дейност е свързана с постоянно пътуване и работа, която изисква бързи решения.

Обаче, не е желателно този талисман да се носи постоянно, тъй като може да усилва енергията на собственика си, но също така и да лиши собственика си от сили. На изток магьосниците правели амулети от камък шпинел за лечение на мъжка импотентност. В Европа изделия с шпинел се носели като амулет за подмладяване, освен това, се смятало, че камъкът може да удължи живота.

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Книги за самолечение

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Камъни според чакрите

Значение на камъните в сънищата

Камъните в тибетската медицина

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още