Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Стилбит

Стилбит – проява на интуицията

Чакри: всички

Името стилбит идва от гръцкото “stil bein”, което означава “да сияе”. Той кристализира под формата на агрегати, плочи, сфери, радиални структури, тънки таблични кристали и кръстообразни ромбични пирамиди. Оцветяването е в различни вариации, като перлено бяло, червено, кафяво, златисто, жълто, розово и оранжево.

Лечебни свойства

Стилбитът може да бъде полезен при лечение на мозъчни заболявания, укрепване на връзките, лечение на ларингит и загуба на вкуса. Може да усили пигментацията на кожата. Той е мощен детоксикатор и традиционно се използва за противодействие на отровите и може да подобри отделянето на токсините. Може да се използва за подобряване на обучението, за помощ и успокояване при ADD и ADHD, за достигане и поддържане на психически баланс.

Магически свойства

Той е изключително творчески камък, който отваря интуицията и носи любяща и подкрепяща вибрация във всяко начинание. Сладките, радостни енергии на стилбита отварят и лекуват сърдечната чакра. Полезен метафизичен кристален инструмент, тъй като заземява духовната енергия и помага в съсредоточаването и въплъщаването на интуитивните мисли в действие във физическия план. Подпомага духовното пътуване, като защитава и поддържа физически контакт по време на астрално пътуване. Стилбитът може да улесни четенето и разбирането на Акашовите записи, а също така може да помогне за възстановяването на древни знания и умения от Лемурия, Атлантида, Египет и Вавилон, дори и на вашите собствени минали животи.

Стилбитът подпомага медитативните състояния и може да задълбочи интуитивните и екстразензорните способности. Дава насока и направление по време на пътуването, независимо къде се намира крайната точка. Помага за пътуването във висшето духовно ниво и възвръща съзнателния спомен за преживяното там.

Стилбитът има успокояващ ефект върху ума и енергийните полета. Енергиите му осигуряват спокойно и леко разширяване на съзнанието в астралното царство и отвъд него до фините и причинно-следствени измерения. Може също да донесе успокояващ ефект за преодоляване на неспокойния сън. Успокоява ума, за да балансира мозъчната функция на двете полукълба. Той е отличен кристален инструмент за тези, които се чувстват претоварени от твърде много задачи и искат да превърнат духовния си път в реалност.

Зодиакални знаци: Всички зодии

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Амулети

Камъни и зодии. Астрология и минерали

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още