Камъни и зодии. Астрология и минерали

Още в древността хората са разбрали, че камъните могат да влияят на човека. Камъните били третирани с уважение, възприемали ги като амулети, с тях свързвали магическите обреди.

Подобно на живи същества камъните живеят, взаимодействат помежду си, излъчват енергия, пулсират. Със своите вибрации и честоти могат да имат мощен ефект върху всички живи същества. В онези далечни времена била изготвена класификация за съответствие между камъни и зодии. Още тогава са разбирали, че не на всеки е нужно и полезно да носи определени камъни.

Най-важното условие при избора на камък е личната симпатия към един или друг минерал. Ако обаче изберете камък, така че не само да ви харесва, но и да отговаря на вашия личен хороскоп и преобладаващото планетарно влияние, това може значително да увеличи вашия енергиен потенциал, да ви донесе късмет, здраве и любов.

Астрологична минералогия казва, че почти всички камъни са акумулатори на информация. Те могат да пазят силата в себе си в продължение на много години и да не се проявяват по никакъв начин.  Затова трябва да умеете да настроите камъка за себе си. Много камъни проявяват свойствата си по-силно, ако сте ги наследили.

Подходящи камъни, кристали и метали за всички зодии:

ОВЕН

ТЕЛЕЦ

БЛИЗНАЦИ

РАК

ЛЪВ

ДЕВА

ВЕЗНИ

СКОРПИОН

СТРЕЛЕЦ

КОЗИРОГ

ВОДОЛЕЙ

РИБИ

Вижте Камъни и кристали

Още по темата:

Заредени камъни

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Свързани публикации

литотерапия камък туритела
Литотерапия (Лечение с камъни)

Туритела

Чакри: туритела въздейства на всички чакри Камък на приятелството и

Прочетете още