Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Арагонит

Камък арагонит – баланс и заземяване, лечение на Земята

Чакри: Всички

История и описание

Името “арагонит ” идва от наименованието на местността Арагония, която се намира в Испания. Други имена на минерала и негови разновидности са: майка на перлата, железни цветя, искрящ камък, грахов камък, конхит. В природата се срещат и сферични минерали на арагонита, наричани оолитни скали или оолити.

Той е химически идентичен с калцита. Среща се в окислени зони или рудни находища, образувани в хидротермални места близо до повърхността на Земята, като например в горещи извори, минерални жили, а също се образува като сталактити в пещери. Кристалите на арагонита могат да бъдат с различни структури: призматична, сдвоена, колонна, сталактитна, лъчиста, влакнеста и/или шестоъгълна форма. Арагонитът също така формира скелета на много морски организми. Цветовата гама на арагонита включва сиво, жълтеникаво, зелено, синьо, червено, кафяво до бяло и безцветно. Той е прозрачен до полупрозрачен със стъкловиден до смолист блясък. Арагонитът се среща в цяла Европа, Мароко, Япония и САЩ.

Лечебни свойства на арагонита

Поради алкалните си свойства арагонитът може да затопли крайниците, тъй като носи балансираща енергия в цялото тяло. Може да бъде полезен за намаляване на болката, спиране на нощни потрепвания и мускулни спазми, както и за забавяне на телесни процеси, които протичат твърде бързо. Може да бъде полезен при лечение на зарастващи кости, като подпомага усвояването на калция и възстановява еластичността на дисковете. Арагонитът укрепва имунната система. Може да бъде полезен при недостиг на витамини A и D.

Литотерапевтите твърдят, че арагонита повишава сексуалната активност, лекува импотентност, фригидност и заболявания на половите органи при жените и мъжете. Освен това, успокоява нервната система, избавя от безсъние, безпричинни страхове, отнема умората, раздразнението и гнева.

Магически свойства на арагонита

Успокояващата и енергична вибрация на арагонита помага за създаване на увереност и подбужда към получаване на удоволствие от живота на всички нива. Арагонитът учи на търпение и примирение, поощрява дисциплината и границите, надеждността и прагматичния подход към живота.

Арагонитът стимулира връзката с по-висшите нива и засилва интуицията, свързвайки мислите с чувството за знание. Има способността да центрира и заземява физическите енергии. Полезен е по време на стрес, тъй като помага в борбата с гнева и отнема емоционалното напрежение.

Арагонитът може да бъде полезен за откриване на причината за безпокойство, тревога или болест, свързана със събития от миналото или случили се в детството. Успокояващите енергийни вибрации на арагонита помагат за освобождаване и изцеление от емоционални блокажи. Арагонитът лекува, успокоява и стимулира любовта и мира в сърдечното пространство.

Арагонитът има свойството да привнася в дома уют, приятелска атмосфера, изобилие и комфорт. Това е един семеен камък. Ако между съпрузите отношенията са обтегнати, то те обезателно трябва да се сдобият с камък арагонит. Арагонитът премахва конфликта и не само примирява съпрузите, но и им напомня за доброто време от живота им, прави така, че и двамата да поискат да възобновят отношенията, които са имали през медения си месец.

Освен това, арагонита помага на съпрузите правилно да отглеждат децата си, да разбират техните проблеми, нужди, радости и скърби. Камъкът е дипломат между снахата и свекървата, зетя и тъщата, прави отношенията им топли и приятелски. Този домашен минерал служи вярно и на небрежната домакиня, и на мързеливия (или несръчен) съпруг.

Той им помага да се справят с мързела, практически ги кара да работят за дома, поражда желание за грижовност, с удоволствие да свършат цялата домакинска работа. Астролозите препоръчват арагонита да се носи само от омъжени жени и женени мъже. Нищо друго няма значение, важното е да има семейство.

Приложение

Арагонитът е прекрасен кристален инструмент, който помага за изчистване на мисловните процеси и балансиране на мозъчната функция. Помага на хората с дислексия (проблеми с обучението).

Той е мощен диагностичен кристален инструмент за работещите с енергия. В кристалните структури на тялото или лечебни решетки, арагонитът възстановява баланса за медитация, като повишава вибрациите до високо духовно ниво. Внася енергия във физическото тяло и изчиства ауричното поле. Стабилизира основната (първа) и земната чакри и осигурява заземяваща, защитна енергия.

Арагонитът може да бъде поставен в зона с нарушена земна енергия или върху силови линии, за да помогне за излекуване на стреса в земята. Той заземява и свързва човека с енергията на Земята. Арагонитът може да се използва като напомняне за това, че трябва да се върви меко по Земята, оставяйки малко следи. Поощрява опазването и рециклирането.

Талисмани и амулети

Като талисман, камъкът арагонит може да се използва за създаване на добри отношения в семейството. Този минерал ще спаси собственика си от алкохолните гуляи, пиянството и хазарта. Той помага на тийнейджърите по-лесно да преживеят прехода към зряла възраст, а на възрастните мъже и жени облекчава кризата на средната възраст. Облекчава и преживяванията, свързани с менопаузата и проявите на отпадналост.

Комбиниране с други камъни

Енергията на арагонита се съчетава добре с Калцит, Селенит, Целестит, Фенакит, Диамант Хъркимър и Хематит.

Зодии: Козирог

Вижте камъните в нашия Е-магазин: Арагонит

Вижте още

Амулети

Камъни и зодии. Астрология и минерали

Кристална лечебна решетка (енергийна стимулация)

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Книги за самолечение

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още