Количка

Арагонит

Камък арагонит – символ на семейството

Чакри: VI чакра (Аждна)- трето око и VII Чакра (Сахасрара)- коронна

История и описание

Името “арагонит ” идва от наименованието на местността Арагония, която се намира в Испания. Други имена на минерала и негови разновидности са: майка на перлата, железни цветя, искрящ камък, грахов камък, конхит. В природата се срещат и сферични минерали на арагонита, наричани оолитни скали или оолити.

Арагонитът се отнася към калциевите карбонати. Оцветени са в лилаво, както и в цветната гама от бяло до светло зелено. Блясъкът е матов, перлен. Основното находище на арагонит е в Испания.

Лечебни свойства на арагонита

Литотерапевтите твърдят, че арагонита повишава сексуалната активност, лекува импотентност, фригидност и заболявания на половите органи при жените и мъжете. Освен това, той успокоява нервната система, избавя от безсъние, безпричинни страхове, отнема умората, раздразнението и гнева.

Магически свойства на арагонита

Арагонитът има свойството да привнася в дома уют, приятелска атмосфера, изобилие и комфорт. Това наистина е един семеен камък. Ако между съпрузите отношенията са обтегнати, то те обезателно трябва да се сдобият с камък арагонит. Арагонитът премахва конфликта и не само примирява съпрузите, но и им напомня за доброто време от живота им, прави така, че и двамата да поискат да възобновят отношенията, които са имали през медения си месец.

литотерапия камък арагонитОсвен това, арагонита помага на съпрузите правилно да отглеждат децата си, да разбират техните проблеми, нужди, радости и скърби. Камъкът е дипломат между снахата и свекървата, зетя и тъщата, прави отношенията им топли и приятелски. Този домашен минерал служи вярно и на небрежната домакиня, и на мързеливия (или несръчен) съпруг.

Той им помага да се справят с мързела, практически ги кара да работят за дома, поражда желание за грижовност, с удоволствие да свършат цялата домакинска работа. Астролозите препоръчват арагонита да се носи само от омъжени жени и женени мъже. Нищо друго няма значение, важното е да има семейство.

Талисмани и амулети

Като талисман, арагонитът може да се използва не само за създаване на идеални отношения в семейството. Този минерал ще спаси собственика си от алкохолните гуляи, пиянството и хазарта. Той помага на тийнейджърите по-лесно да преживеят прехода към зряла възраст, а на възрастните мъже и жени облекчава кризата на средната възраст. Облекчава и преживяванията, свързани с менопаузата и проявите на отпадналост.

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Книги за самолечение

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Свързани публикации

Лимонит
Литотерапия (Лечение с камъни)

Лимонит

Лимонит – заземяване и яснота Чакри: I чакра (Муладхара) –

Прочетете още
Гранит
Литотерапия (Лечение с камъни)

Гранит

Гранит – защита, визия за по-голямата картина, изобилие Чакри: I

Прочетете още