Чакри: VI чакра (Аждна)- трето око и VII Чакра (Сахасрара)- коронна

История и описание

Името „арагонит “ идва от наименованието на местността Арагония, която се намира в Испания. Други имена на минерала и негови разновидности са: майка на перлата, железни цветя, искрящ камък, грахов камък, конхит. В природата се срещат и сферични минерали на арагонита, наричани оолитни скали или оолити.

Арагонитът се отнася към калциевите карбонати. Оцветени са в лилаво, както и в цветната гама от бяло до светло зелено. Блясъкът е матов, перлен. Основното находище на арагонит е в Испания.

Лечебни свойства на арагонита

Литотерапевтите твърдят, че арагонита повишава сексуалната активност, лекува импотентност, фригидност и заболявания на половите органи при жените и мъжете. Освен това, той успокоява нервната система, избавя от безсъние, безпричинни страхове, отнема умората, раздразнението и гнева.

Магически свойства на арагонита

Арагонитът има свойството да привнася в дома уют, приятелска атмосфера, изобилие и комфорт. Това наистина е един семеен камък. Ако между съпрузите отношенията са обтегнати, то те обезателно трябва да се сдобият с арагонит. Арагонитът премахва конфликта и не само примирява съпрузите, но и им напомня за доброто време от живота им, прави така, че и двамата да поискат да възобновят отношенията, които са имали през медения си месец.

Освен това, арагонита помага на съпрузите правилно да отглеждат децата си, да разбират техните проблеми, нужди, радости и скърби. Камъкът е дипломат между снахата и свекървата, зетя и тъщата, прави отношенията им топли и приятелски. Този домашен минерал служи вярно и на небрежната домакиня, и на мързеливия (или несръчен) съпруг.

Той им помага да се справят с мързела, практически ги кара да работят за дома, поражда желание за грижовност, с удоволствие да свършат цялата домакинска работа. Астролозите препоръчват арагонита да се носи само от омъжени жени и женени мъже. Нищо друго няма значение, важното е да има семейство.

Талисмани и амулети

Като талисман, арагонитът може да се използва не само за създаване на идеални отношения в семейството. Този минерал ще спаси собственика си от алкохолните гуляи, пиянството и хазарта. Той помага на тийнейджърите по-лесно да преживеят прехода към зряла възраст, а на възрастните мъже и жени облекчава кризата на средната възраст. Облекчава и преживяванията, свързани с менопаузата и проявите на отпадналост.

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални елексири- лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали