Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Фенакит (фенацит)

Фенакит – действа на фино ниво, пречиства тялото и разчиства енергийните пътища

Чакри: VI чакра (Аждна) – трето око, VII Чакра (Сахасрара) – коронна и висша коронна.

Фенацитът е известен още като фенакит. Той е силикат на берилия. Фенакитът не се споменава в минералогичните или химическите трактати от миналите векове заради външната си прилика с кварца. Едва в зората на 19 век руският следовател Яков Коковин (от крепостните селяни на граф Строганов), открива жълтеникаво камъче и започва да го изследва. Оказа се, че това е нов минерал, който е кръстен на откривателя си – коковин. По-късно получава името фенакит и то се утвърждава като международно. В природата фенакитът почти винаги се среща до елитния александрит. Приликата в химичния състав ги прави “роднини”, към които трябва да се добавят и мусковит, и флуорит.

Находища на фенакит са открити в Урал, Африка, Европа (Алпите, Скандинавския полуостров, Украйна), Азия (Шри Ланка, Индия).

Лечебни свойства

Фенакитът действа на фино ниво, пречиства тялото и разчиства енергийните пътища. Той “сваля” информация от Акашовия запис и чрез тази схема болестта от всякакъв вид може да бъде идентифицирана и освободена. Активира изцелението от етерното тяло към физическото и има способността да усилва енергията на другите лечебни кристали. Полезен кристален инструмент, който може да се използва за лечение на увредени нерви, дисбаланси на мозъка, мозъчни увреждания и генетични нарушения, които ограничават мозъчните функции.

Препоръчително е да се носи при наранявания, които не зарастват дълго време, кожни заболявания. Камъкът успокоява нервите. Постоянният контакт с него помага на мозъка да работи по-ефективно. Малки мъниста или кулон от жълтата гама на фенакитa отстраняват грешките в работата на щитовидната жлеза.

Фенакитът възражда страстите дори сред двойки “с опит”. Розовите скъпоценни камъни помагат на мъже и жени, които искат, но не могат да имат деца.

Магически свойства

Фенакитът е кристал с високи вибрации. Свързва личното съзнание с честота на високо ниво, което позволява предаване на информация от това пространство към Земята. Фенакитът е прекрасен кристал за връзка с ангелските царства и Възнесените Учители. Пречиства и интегрира, пропускайки духовните вибрации на Земята. Резонира с етерното тяло, активира светлинното тяло и подпомага процеса на възнесение. С помощта на фенацита опитните, работещи с кристали хора трябва да могат да пътуват в тялото на Светлината из по-висшите сфери, за да носят информация в полза на тези, които се намират на физическия план. Енергиите му очистват ауричното поле.

Той е мощен кристален генератор на чистата енергия на Бялата Светлина. Има силна връзка с чакрите и дава знания за това как да ги лекуваме и активираме. Излъчва мощни и високи вибрации, които стимулират третото око и активират висшите коронни чакри. Отваря междупространствени портали за вътрешни пътувания и може да събуди префронталните лобове (най-напредналите части на мозъка), които понякога могат да донесат спонтанни преживявания на телепатия, психокинеза, пророчески видения или дистанционно виждане (гледане от разстояние).

Мадагаскарският фенацит е междупространствен и се въприема като междугалактичен.

Бразилският фенацит има свой собствен “хранител на кристалите” и има най-чистия, гладък и високоенергиен модел.

Руският фенацит притебава голяма сила и стимулира цялото енергийно тяло и третото око. Някои видове руски фенацит се откриват заедно с флуорит и аквамарин, това ги прави по-заземени и те могат да активират гърлената чакра за ясна комуникация. Има и друг руски фенацит, който пък е свързан със серафинита.

Колорадските фенацити са отлични малки кубчета с високи вибрации.

Чистият фенацит (безцветен) подпомага междупространствените птрувания, улеснява преминаването през вибрационните духовни състояния, обичайно достъпни от Земята. Активира спомените за по-ранни духовни посвещения и учи, че “подобното привлича подобно”, подтиквайки човека да повишава своите вибрации с чисти мисли и положителни енергии.

Жълтият фенацит има способност за извънземен контакт и е добър кристален инструмент за изпълнение на желания в живота на физически план, за висшето благо на всички.

Комбиниране с други камъни

Фенакитът е един от Дванадесетте камъка, действащи в синергия, заедно с молдавит, петалит, данбурит, азезтулит, хердерит, брукит, танзанит, сатлайока кварц, натролит, сколецит и тибетски тектит.

Зодиакален знак: Близнаци

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Амулети

Камъни и зодии. Астрология и минерали

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още