Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Азезтулит

Азезтулит – възнесение, положителна енергия и вътрешна светлина

Чакри: VI чакра (Аждна) – трето око, VII Чакра (Сахасрара) – коронна и етерни чакри

История и описание

Името на камъка идва от канализираното име на междупространствени същества, наречени Азез. Съставът на азезтулита все още не е определен. Той е открит в берилиева мина в Северна Каролина през 70-те години и е разновидност на кварца (съдържа силициев диоксид). Обикновено е прозрачен или непрозрачен с ивици, образува кристали с неправилна форма. Той безцветен или бял, или комбинация от двете. Находища на азезтулит има в Англия, Канада и САЩ.

Лечебни свойства

Азезтулитът може да бъде полезен при лечението на клетъчни нарушения, рак и възпаление на тъканите. Помага на хронично болните, възраждайки целта и възстановявайки волята. Използва се като средство за заздравяване на рани, облекчаване на болки в ставите. Може да се използва като противоотрова при ухапвания от отровни животни (минерала се смила на прах). Помага за решаване на проблеми със стомашно-чревния тракт, сърцето и кръвоносните съдове, гръбначния стълб. Минеролозите и литотерапевтите съветват да се прави водна настойка (минерален еликсир) от азезтулит и да се пие ежеседмично, това ще увеличи положителното действие на камъка и ще оздрави организма.

Камъкът азезтулит се използва за защита на имунитета на бебетата, за което се слага парче от магическия кристал като талисман. Този амулет помага за укрепване на костите и зъбите на бебето.

Магически свойства

Азезтулитът е минерал с висока вибрация, поддържащаща положителната енергия, който никога не се нуждае от почистване или енергизиране. Чистите му вибрации позволяват повдигане на собствените вибрации на по-високо ниво, помагайки в духовната еволюция. Той е мощен камък с висока вибрация и осигурява невероятна и интензивна промяна.

Преди да се използва камъка, е преопоръчително да се открият и изчистят старите модели и поведения, последвани от работа за емоционално изчистване. Азезтулитът осигурява защитна спираловидна енергия, която едновременно заобикаля същността на душата и физическото тяло. Подпомага физическото издигане, повишава енергиите на кундалини и разширява съзнанието. Положителните вибрации на камъка помагат за свързването и създаването на междупространствени канали с други духовни източници за получаване на информация относно важните решения и изменения, които са необходими за пробуждане и трансформация.

Вибрацията на азезтулита носи много изменения. Дава възможност на телепатите и междупространствените пътешественици, да си възвърнат знанията за тези практики. Помага за припомняне и разбиране на нашата същност и как можем да си помогнем за пробуждане и трансформация на себе си, общността и планетата. Енергиите на азезтулита и чистата честота на светлината помагат за освобождаване от щитове и блокажи, което води до изцеление, подмладяване и разширяване. Открива пред човека по-широко рабиране и неограничени възможности.

Употреба

Азезтулитът е отлично средство за медитация, тъй като очиства и изпразва ума, способства за бързата концентрация. Той е мощен кристал за единение с енергията на Източника. Помага да се отървете от негативните мисли, освобождава от светски проблеми и неприятности, прави възможен релакса. Дава на собственика си енергия за самореализация и изпълнение на съкровени желания. Може да предпази от негативи, зли заклинания, зло око, магии, магьоснически проклятия. Предпазва от вземане на грешни решения и действия. Помага за развиване на ясновидство, увеличаване на проницателността и интуицията.

В кристалните структури на тялото или лечебни решетки, когато е поставен върху чакрата на третото око, стимулира интуитивното ръководство, така че да може да се вижда всичко, което е свързано с вземането на важни решения. Благодаря на “бъдещият аз”. Азезтулитът отваря короната и висшите чакри. Светлинната му енергия работи на духовна вибрация, улеснявайки връзките на чакрите с висшата реалност, което позволява да се случват енергийни промени. Активира точките на възнесение в основата на гръбначния стълб, средата на корема и центъра на мозъка, за да се премине към по-висока вибрация, същевременно оставайки заземен във физическото тяло.

Талисмани и амулети

Камъкът азезтулит се смята за съвременен, новооткрит кристал. Той е силен амулет и талисман. Минералът може да помогне за духовното развитие на човека, за формирането му като личност. Неговото действие е насочено към разширяване на границите на съзнанието. Надарен е със силни магически качества, способен е да помогне на нуждаещия се със своята положителна енергия. Допринася за развитието на положителни черти в характера на собственика, правейки го по-добър.

Комбиниране с други камъни

Азезтулитът е един от Дванадесетте камъка, действащи в синергия, заедно с молдавит, петалит, данбурит, фенакит, хердерит, брукит, танзанит, сатлайока кварц, натролит, сколецит и тибетски тектит.

Зодиакални знаци: Всички

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Амулети

Камъни и зодии. Астрология и минерали

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още