Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Функциониране на чакрите

Функциите на чакрите са разнообразни, те влияят върху всички аспекти на живота ни. Но основните са следните:

1) Управление и осигуряване на органите на физическото тяло с енергия.

2) Връзка с тънките тела, с фините енергии, а оттам – разнообразни психични способности.

3) Връзка между различните фини тела на човека.

4) Управление на енергийно – информационния обмен, по-точно, оттам произтича психологията на човека.

Всяко фино тяло има свои 7 чакри, разположени в същите места, с други думи, 7-те основни чакри се проявяват на всички нива на човешката аура. Чакрата може да бъде в няколко състояния. Доколко отворена е чакрата – означава, доколко мощно и добре тя поема енергия! Колкото по-голям е потокът от енергия във всяка чакра, толкова по-интензивно протичат процесите на преобразуване на тази енергия и използването й в съответната област на живота ни.

Например, човек с широко отворена III чакра ще бъде пълен със сила, енергия, социална активност. И така нататък. В работата на чакрите са възможни разстройства: чакрата може да бъде блокирана (затворена) или пробита. Блокираната чакра – е неактивна, не приема енергия. Тази област от живота, която тя засяга, остава без енергийно захранване, т.е. угасва.

Възникват заболявания на органите, за които отговаря тази чакра. Например, ако един човек има блокирана пета чакра той се затваря за комуникация със света, появяват се заболявания на гърлото и щитовидната жлеза. И обратното: затварянето, отказа от контакт с хората, може да доведе до блокиране на тази чакра и заболявания на гърлото.

Пробита чакра – това е чакра, която се движи в обратна посока, т.е. не привлича енергия към човека, а “отделя” енергия от него. Това, може да се каже, е по-силна версия на нейното блокиране.

функциониране на чакритеСимптоми за пробитa чакрa:

• I чакра – потиснатост, неувереност, животински страх.
• II чакра – вътрешен дискомфорт и сексуални неврози.
• III чакра – тревожност, дискомфорт.
• IV чакра – депресия.
• V чакра – намалени творчески способности, емоционална нестабилност.
• VI чакра – психични разстройства, намален интелект и воля.
• VII чакра – намалена духовност и интуиция.

С времето, ако положението не се възстанови, започват заболявания на органите, управлявани от тази чакра. При обикновения човек, за съжаление, много рядко има пълен ред на системата от чакри. Погрешно се смята, че чакрите работят лошо (неясно защо), и като резултат – човека има проблем в съответната област.

В действителност, връзката е двустранна: доколко развита е тази област, дотолкова и функционира чакрата, например, доколкото човек живее творчески, дотолкова интензивно ще работи и неговата V чакра. И за да бъде всичко наред, трябва да се стремим към това и да действаме. По този начин, хармоничния, духовен живот, е този, който привежда чакра системата в идеален ред, а не обратното.

Когато човек води разрушителен живот и извършва твърде много негативни действия, чакрите се затварят. Човекът, остава без енергия, не може да се храни от Космоса или от емоциите на другите хора. Затова той търси драстични енергийни удари чрез сексуална невъздържаност, прекаляване с алкохола, преяждане или скандали с околните, за да може те да започнат твърде много да се тревожат и по този начин да отделят енергия, т.е. да го захранват.

Всичко това са отрицателни програми, без които човек не може да съществува. На него му е нужна някаква енергия, дори и негативна, но му е нужна. По-специално, алкохолът носи много топла енергия, но за съжаление не за дълго. След известно време хората дори не забелязват, че вече са се пристрастили, и всъщност алкохола вече не носи енергия, а напротив, унищожава последните остатъци от нея в организма.

Това е болезнено състояние, възникващо в резултат на дълга и прекалена употреба на алкохолни напитки, унищожава се и последната остатъчна енергия в органите и системите. Освен това, стават негативни промени в организма: дегенерация на нервните клетки, разстройства на черния дроб и бъбреците, и в резултат – системно отравяне на организма с отрови, които се образуват от нарушената обмяна на веществата.

Хроничният алкохолизъм често води до психични увреждания или се проявява в психични заболявания. Той също така се предава по наследство. В много източници се обяснява, че преждевременното разкриване на чакрите е опасно и не бива да се прави насила!

Въпреки това, съществуват много техники за отваряне. Какъв е проблема?

Помислете си какво ще се случи, ако се опитате да разкриете “насила” чакрите на един човек:

1) Енергията Кундалини* се събужда и отива там, където има зареждане. Ако човек има възвишени мотиви, мисли и начин на живот – тя върви нагоре. В противен случай енергията отива надолу и може да настъпи физическа смърт.

2) Кундалини се движи по канала Сушумна, но в повечето хора той е запушен с мръсотия. Много години усилена работа върху себе си, добър живот, чисти намерения и стремежи могат да изчистят този канал. Ако енергията тръгне по този мръсен канал, това може да има фатални последствия.

3) Всяка чакра ще се отвори и през човека ще върви огромна енергия и информация, ненадмината по сила с досегашния му живот. Човек ще чува гласове, ще вижда образи, ще чувства силно това, което с обикновените чувства е неподвластно. Той просто ще се “разлюлява” от всичко това, няма да може да ограничава и контролира тези взривоподобни промени и като резултат, накрая, най-малкото може да полудее.

Не бива да мамите законите на развитието и да “прескачате” етапите на духовна работа върху себе си. Разкриването (отварянето) на чакрите може да стане тогава, когато човек е готов, но от друга страна, когато човек е готов за това, те се разкриват сами! Развитието на човека, неговото усъвършенстване в различни области, по-чистото и възвишено съзнание – това е и отварянето на чакрите, те сами се отварят.

Човек, който търси знание, не е вредно да знае за техниките за разкриване на чакрите, но това не означава да ги използва, а по-скоро да разбере тези механизми, общите принципи. Потенциално, човек има всички зони, но някои качества, умения и способности използва повече и ги развива, а други качества и умения, той използва по-рядко и те атрофират с течение на времето, като ненужни.

Така че като цяло в човека, една или две чакри са водещи, най-много три и съвсем рядко четири. *Кундалини е силата на чистото желание в нас, успокояваща духовна майчина енергия, която се намира в латентно състояние в сакралната кост, в основата на гръбначния стълб.

Древните гърци са знаели, че има нещо специално в тази кост и затова са я нарекли сакрум (свещена). Събуждането и издигането на Кундалини пo Централния енергиен канал се нарича Себереализация. Тя се изкачва по централния нади, пронизва всяка от седемте чакри, разположени в него и излиза през фонтанелата на върха на главата като фонтан от хладни вибрации.

Още по темата:

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Лечебни картинки

Свързани публикации