Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Рецепти за премахване на зъбен камък

Обикновено, зъбен камък се образува в пролуките между зъбите и в джобовете на корените на зъбите. В стоматологичните клиники, камъкът се отстранява по радикален начин, изчиствайки го от зъбите с помощта на специални уреди. У дома, можете да размекнете зъбния камък, ако използвате натурални разтвори. Този метод, между другото, ще бъде много по-лек.

Рецепти на лечебни разтвори за премахване на зъбен камък:

1. Ще са ви нужни около 30 грама кора на млади клончета на Орех. Изсипете ги в малък съд, залейте ги с 1 чаша вода и загрейте на слаб огън за 15 минути. Намокрете четката за зъби в получения разтвор и чистете зъбите три пъти на ден по 5 минути.

2. Залейте 4 супени лъжици липов цвят (Липа (Linden)) и сухи кошнички (пити) от слънчоглед (без семената) с 1 литър вода, поставете тази смес на огъня за половин час. След като отварата се охлади и прецеди, изплаквайте устата си с нея след всяко хранене. Между другото, именно този разтвор се препоръчва от стоматолозите да се използва след поставяне на протези или имплантиране на зъби.

3. Ако зъбния камък възниква периодично, проблемът може да бъде решен с отвара от полски Хвощ. Тя обаче ще трябва да се приема вътрешно. За приготвянето й са нужни 30 грама от билката, залети с чаша вода и варени на тих огън за 10-15 минути. След като отварата се охлади, се прецежда и се приема по 1/3 чаша най-малко два пъти на ден. Продължителността на курса е 20 дни.

Ряпа4. Ряпата и Лимона също предпазват от образуването на зъбен камък.

5. Опитайте със смес от компоненти, които не е нужно да купувате от аптеката. А именно, шушулки на боб и корени на Репей.

1 супена лъжица от сместа кипнете в 1 чаша вряла вода. След това оставете разтвора да се накисне 12 часа и приемайте три пъти дневно на равни пропорции.

Още по темата:

Безопасни ли са запълнените зъбни канали?

Народни средства при зъбобол

Паста за зъби

Любителите на нощното хранене губят зъбите си

Пастата за зъби може да бъде опасна за здравето

Червената боровинка и виното предпазват зъбите от кариес

Мюсли с портокалов сок разваля зъбите

Болните зъби водят до импотентност

Проблемите с кожата може да са резултат от болни зъби

Енергетичните и безалкохолни напитки унищожават зъбния емайл

Пастата за зъби е вредна за зъбите и венците

Свързани публикации