Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Пиърсингът говори за човека: от ушите до гениталиите

Пиърсинг – носи своите корени още в дълбоката древност. В далечните времена пиърсингът бил свързан с физическо “маркиране” на мистичните сили. Например, ако пръстен е проврян в носа, се смятало за белег на заселели се зли демони в човека…

Пиърсинг на ушите

Ушите, както и всяка “дупка” от естествен, природен произход в тялото, нашите предци наричали врата за злите духове. Именно те, за разлика от добрите духове се опитвали да завладеят човека без негово знание и да използват всяка възможност, за да влязат вътре в него. За да ги възпрат поставяли “пиърсинг”, изработен във формата на кръг – символ на върховните божества в много народи.

Обичаят да се запояват скъпоценни камъни в обиците, според една версия, ние дължим на моряците. Те силно вярвали, че камъните при дългите пътувания поддържат зрителната острота, предпазват от заболявания и най-важното – от разбушувалите се стихии. В Царска Русия, обеца на ухото слагали на моряк, който за пръв път пресича екватора. А ако тялото на загинал, по различни причини моряк, било откривано на брега, то украшението на ухото му служело за заплащане на прилично погребение…

Римляните вярвали, че пробитите уши привличат късмета, а непробитите – бедността. Днес, жените носят пиърсинг на ушите, което е наследство от далечното минало и това не е някакво забележително явление. Що се отнася до мъжкия пиърсинг, неговата широка популярност започва едва в 80-те години на миналия век, благодарение на певците- рапъри. И въобще не е свързано с хомосексуалистите, които с пробитото ухо обозначават своята принадлежност към “синята” каста, както понякога смятат…

Между другото, този метод за разкрасяване- е едва ли не най-опасния. На ушите са концентрирани най-голям брой биологически активни точки, всяка от които е свързана с определен орган. И вие може ” просто само” да си пробиете ухото, а лекарите скоро да ви открият стомашна язва. На свой ред психолозите твърдят, че по пиърсинг на ухото се увличат тези хора, които възприемат света изключително в неговата звукова версия. Музикантите са потвърждение за това. Но също така и клюкарите, и много доверчивите, и наивните.

Пиърсинг на езика

Той е наследен от цивилизацията на маите, като пробития език бил изключителна привилегия на жреците. Вярвало се е, че след поставянето му се увеличавал шанса за получаване на божествено вдъхновение, а в края на живота – по-лек път на душата към небесата.

Според съвременните психолози, човекът, който несъзнателно иска да пробие езика си е по- скоро нещастен, отколкото обратното. Той, както никой друг от своето обкръжение, притежава твърде остра чувствителност, включително и по отношение на силите, които не са достъпни за възприемане от обикновените хора.

Пиърсинг на носа

Един от най-старите, който се е появил преди повече от 4000 години. Африканците украсявали носа си, вярвайки, че това ще им донесе късмет и покровителство на висшите сили. На “черния континент” пръстен в носа носели предимно жените, като той изпълнявал ролята на брачна халка. Европейската мода за носене на пиърсинг на носа идва от хипитата, които я донесли в края на 60-те от Индия.

Индийците отдавна пробивали лявата си ноздра, съединявайки обицата със заплетен в нея синджир към ухото си. Мъжете пробивали лявата ноздра срещу страх от импотентност. Жените – да се предпазят от трагичните последици на раждането. Въз основа на последните изследвания, човек предпочитащ пиърсинг на носа пред всички други видове – е много активен в живота. Той постига много, но като правило, няма надеждни и предани приятели. Той е твърде самоуверен и амбициозен, при това умело прикрит. А когато дясната ноздра е пробита, нарцисизмът дори не се крие.

Пиърсинг на пъпа

Древните племена никога не пробивали пъповете си, вярвайки, че ако се смущава това място на тялото, душата ще го изостави. Но египетските фараони пренебрегнали това и пробивали пъповете си като знак, че те се белязани от боговете. Тази волност никой друг освен фараоните не можел да си позволи, защото го очаквали свирепи наказания.

Говорейки за пиърсинга на пъпа, експертите твърдят, че да украсят корема си се стремят преди всичко хора с нереализирана енергия. Често това са неспокойни личности, които може да прекарат целия си живот във вечно търсене на заетост, която да отговаря на техните способности и потенциал. Те могат бързо да се увлекат и запалят, но скоро се поддават на съмненията: това ли търси душата? Ако наистина не канализират голямата си енергия в правилната посока, то те могат да станат алкохолици или дори по-лошо- самоубийци.

Пиърсинг на зърното

Някога се носел от римските центуриони, убедени, че той ще ги спаси от смърт. Но най-голяма популярност му донесла разпуснатостта. През 15 век дамите във френския двор, в съревнованието си за мястото на фаворитка на краля, или в най-лошия случай, знатните благородници, се “въоръжавали” с прекалено отворени деколтета, като разголвали гърдите си до зърното. Граница за приличие нямало, показния разкош се култивирал. И на зърната, макар и да не се пробивали, се нахлузвали златни пръстени с диаманти. Много скоро тази мода се подела и от парижките проститутки.

И тъй като жриците на любовта си оставали винаги, при всякакви управляващи режими, то и обичая за поставяне на пиърсинг на зърното се запазил във времето. Днес този вид пиърсинг може да се разглежда, като подсъзнателно желание на човека да нарушава обществените табута. Смята се, че към “пиърс” на зърното са склонни хора, които притежават скрити желания и не могат открито да изразяват своите възгледи и чувства. Мнозина от тях – родени виртуозни лицемери.

Генитален пиърсинг

В миналото гейшите от чайните къщи на Изтока и храмовите танцьорки поставяли бижута в половите органи, за да доставят по-голямо удоволствие на клиентите и да спечелят репутация на най-страстната жена. А през 19 век, годеникът на британската кралица Виктория- принц Алберт украсил в деня преди сватбата пениса си със златен пръстен, за да извади от равновесие твърде въздържаната булка, малко уморяваща го със своето благочестие.

Оттогава, украшенията в най-интимното място при мъжете се наричат “Принц Алберт”. Някои и в наши дни предприемат такъв ход. Но ако човек иска да има пиърсинг, именно, “там” и никъде другаде, това, според психолозите, все още не означава, че той е- първокласен любовник. Феновете на гениталния пиърсинг, преди всичко, се стремят към определен статус, който искат на всяка цена. Показност, външен блясък и лъскавина – в ход е всичко, само да бъдат считани за важна фигура.

Още по темата:

6-те най-добри храни за секс

Шафранът подобрява сексуалността

Динята повишава сексуалното желание

Бурният секс в напреднала възраст може да доведе до инфаркт

Мъжете по-трудно понасят липсата на секс

Отказът от пушенето значително подобрява качеството на сексуалните отношения

Сексът има благотворен ефект върху мозъка

Брачните халки са опасни за сексуалното здраве на мъжете

Работата измества сексуалния живот на жените

Защо жените правят секс?

Лечение със Сексуална енергия

Основни правила за здравословен начин на живот

Хранене и секс

Свързани публикации