Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Защо жените правят секс?

Американските учени Синди Местън и Дейвид Бъс написали цяла книга за това, защо жените имат сексуална връзка. Забележително е, че от 200 причини, включени в изследването, точката за “привличане към партньора” била в края на списъка. “Защо жените правят секс” – именно така се нарича труда на двамата професори от Университета в Тексас.

Книгата била написана въз основа на тяхно изследване, в което участвали 1006 жени. Специалистите се интересували, защо или каква е мотивация за жените, която ги кара да имат сексуална връзка. Като цяло, авторите описали 200 причини. Между другото, изглежда, че дори те били изненадани от нетривиалния подход на жените към интимните дела.

Например, сред жените, които доброволно участвали в “сексуалния експеримент”, имало жена, която казала, че прави секс за духовен опит. Тя била сигурна, че сексът й помогнал максимално да се доближи до Бог. Някои жени прибягвали до секс вместо хапчета за главоболие. Имало и такива, които искали да практикуват умения в леглото, а няколко жени влизали в контакт с цел подобряване на външния си вид.

Всяка една от десет жени признавала, че прави секс за подаръци или посещение на скъп ресторант. Но по-голямата част – 84% от анкетираните дами – казали, че използват секса за създаване на тиха, спокойна обстановка или като начин да накарат партньора си да изпълни някаква домашна работа.

Показателно е, че авторите на изследването стигнали до не много оптимистичен извод за това, че привличането на партньора и чувствата към него не играят особено мотивираща роля. От 200 точки с причини, “привличането към партньора” се оказало в края на списъка.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Упражнения

Свързани публикации