Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Шафранът подобрява сексуалността

Шафранът – “тайната” на италианците!

Италианците са известни със своя темперамент и страст, дължащи се изключително много на тяхната национална кухня. До това заключение стигнали учените от Университета Гуелф, Онтарио.

Екип от учени под ръководството на проф. Масимо Маркона успели да докажат, че изсушените цветове на минзухара, известен като шафран, всъщност повишават сексуалността. По-рано този факт бил само една притча и своеобразна “тайна” на италианците и индийците.

Изследователите отбелязват, че въпреки доста добре доказаната ефективност за повишаване на сексуалността, проведеното изследване за свойствата на шафрана е по-мащабно и изчерпателно. “Такива свойства има и известният още от древността в китайската кухня корен на женшена, който наред с други неща помага срещу умората и подобрява паметта” – отбелязват учените.

Според техните уверения, за подобряване на сексуалния живот помага също виното и шоколада. Но, учените предупреждават, че не трябва да се забравя за мярката. Някои афродизиаци, освен положителен ефект, при прекомерна употреба могат да доведат до доста сериозни последствия. А алкохолните напитки при превишаване на определените дози, може и да унищожат усилията по реализацията на пробудените желания.

По- рано беше доказано, че шафранът подобрява и зрението.

Още по темата

Шафран (Saffron)

Шафранът подобрява зрението

6-те най-добри продукти за секс

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

Упражнения

Свързани публикации