Алтернативна медицина и здраве

Бурният секс в напреднала възраст може да доведе до инфаркт

Възрастните хора, водещи заседнал начин на живот, са застрашени от миокарден инфаркт по време на бурен, но случващ се рядко секс, предупреждават американски учени от Харвард. Учените анализирали 14 изследвания, в които детайлно изследвали обстоятелствата и възможните причини за инфаркт на миокарда при няколко хиляди възрастни пациенти.

Специалистите заключили, че сексуални актове, които се случват от време на време, увеличават риска от опасни сърдечно-съдови заболявания 2,7 пъти в сравнение с тези лица, които имат редовен сексуален живот. На свой ред, редките, но бурни интимни радости водят до увеличаване на този риск с 3,5 пъти, смятат изследователите.

Въпреки това, успокоява ръководителят на научното изследване Джесика Паулус, благодарение на това че този риск се появява и изчезва за кратък период от време, в действителност, в живота не се случва много често- не повече от 2 или 3 случая на 10 000 пациенти. Независимо от това, не бива напълно да се игнорира тази опасност, подчертава тя.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

БИЛКОЛЕЧЕНИЕ

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

 Упражнения

Последни публикации

Продукти

Свързани публикации