Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Бурният секс в напреднала възраст може да доведе до инфаркт

Бурният и рядко случващ се секс при възрастни хора, водещи заседнал начин на живот, може да доведе до миокарден инфаркт, предупреждават американски учени от Харвард. Учените анализирали 14 изследвания, в които детайлно изследвали обстоятелствата и възможните причини за инфаркт на миокарда при няколко хиляди възрастни пациенти.

Специалистите заключили, че сексуални актове, които се случват от време на време, увеличават риска от опасни сърдечносъдови заболявания 2,7 пъти в сравнение с тези лица, които имат редовен сексуален живот. На свой ред, редките, но бурни интимни радости водят до увеличаване на този риск с 3,5 пъти, смятат изследователите.

Въпреки това, успокоява ръководителят на научното изследване Джесика Паулус, благодарение на това че този риск се появява и изчезва за кратък период от време, в действителност, в живота не се случва много често – не повече от 2 или 3 случая на 10 000 пациенти. Бурният секс, независимо от това, не бива напълно да се игнорира като опасност, подчертава тя.

Още по темата

Сексът – най-доброто средство срещу стареенето

Защо жените отказват да правят секс?

Мъжете по-трудно понасят липсата на секс

Лечение със сексуална енергия

Хъркането убива сексуалното желание на жените

Книги за изчистване на организма

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Упражнения

Свързани публикации