Динята повишава сексуалното желание

Динята съдържа вещества, които повишават сексуалното желание и въздействат на кръвоносните съдове подобно на “Виагра”, смятат американски учени от Тексас.

Специалистите провели изследване, което установило, че динята съдържа ликопен, бета каротин и цитрулин. Сред полезните свойства на последното била забелязана способността му да отпуска кръвоносните съдове (както и “Виагра”).

Изследователите поясняват, че след консумация на диня, цитрулина чрез определени ензими се преобразува в аргинин – аминокиселина, която има чудесен ефект върху сърцето и цялата кръвоносна система, поддържа в добро състояние имунната система и е много полезна за хора, страдащи от затлъстяване и диабет от 2-ри тип. Всички тези ефекти ще повишат и сексуалното желание.

Освен това, аргининът помага за изхвърляне от организма на амоняка и другите отровни вещества. Б. Патил, ръководител на Тексаския Изследователски център за плодове и зеленчуци, отбелязва, че динята, вероятно не е толкова ефективна в борбата с импотентността, както Виагра, но тя е добър начин за отпускане на кръвоносните съдове без никакви странични ефекти.

Още по темата

6-те най-добри продукти за секс

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

Свързани публикации