Динята съдържа вещества, които повишават сексуалното желание и въздействат на кръвоносните съдове подобно на „Виаграта“, смятат американски учени от Тексас. Специалистите провели изследване, което установило, че динята съдържа ликопен, бета каротин и цитрулин.

Сред полезните свойства на последното била забелязана способността му да отпуска кръвоносните съдове (както и „Виаграта“). Изследователите поясняват, че след консумация на диня, цитрулина чрез определени ензими се преобразува в аргинин – аминокиселина, която има чудесен ефект върху сърцето и цялата кръвоносна система, поддържа в добро състояние имунната система и е много полезна за хора, страдащи от затлъстяване и диабет от 2-ри тип.

Освен това, аргининът помага за изхвърляне от организма на амоняка и другите отровни вещества. Б. Патил, ръководител на Тексаския Изследователски център за плодове и зеленчуци, отбелязва, че динята, вероятно, не е толкова ефективна в борбата с импотентността, както Виаграта, но тя е добър начин за отпускане на кръвоносните съдове без никакви странични ефекти.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

БИЛКОЛЕЧЕНИЕ

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни