На 16 години съм, 162 см, 70 кг. Моля, кажете ми как да отслабна?

Ана: На 16 години съм, 162 см, 70 кг. Моля, кажете ми как да отслабна? Благодаря!

А. Наумов: Въпросът, който интересува болшинството от жените е – “Как да се харесам?” И най-модерния в наше време отговор е незнайно защо – “Как да отслабна!” Това е дан на временната мода. Има такава пословица : “За вкуса и цвета приятели няма!” И ако предците са били пълни, то това е по-скоро генетическа предразположеност, нищо не можеш да направиш.

Най-добре е да поддържаш своето нормално, природно определено тегло. За оптимално се смята, ако вашето тегло е такова, каквото е било в периода на съзряване т.е. 16-18 години.

За основни правила аз смятам следните:

• двигателна активност! Физически натоварвания минимум 30 минути дневно.

• ограничаване на въглехидратите. Общата калоричност на храната да не превишава 2000-2500 ккал на ден, в зависимост от вида дейност.

• честа употреба на храна (5-7 пъти дневно, естествено не по 5-7 обяда!)

• “полухранене”- това е каквото ни се иска да го изядем с “очи”, да го разделим на две.

Въобще, учените са установили, че ограничаването на храната продължава живота на експерименталните животни 1.5-2 пъти. И никакви специални диети!!! Не експериментирайте със собственото си здраве! Нека това да го пробват да го направят тези, които го съставят. А за витамините и минералите – следва да се приемат ежедневно без никакви ограничения! Това, че от тях се напълнява, не е нищо друго освен еснафско дилетантско невежество. По- скоро е обратното.

Още по темата

Книги на Walter Last за изчистване на организма

Витамин С

Здравословно хранене

Аминокиселини

Протеини

Маслено-протеинов микс

Витамини и минерали

Витамин Ф (F). Опорна точка

Мазнини и масла

Конопен протеин

Митовете за протеините

Въглехидрати и Нишестета

Свързани публикации