Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Кисело зеле

Рецепта за кисело зеле

Използвайте дървена каца или керамична делва с подходящ размер. Поставете слой 10-15 см от парчета зеле на дъното на съда. Малко количество сол и някои подправки като кимион, копър, може да поръсите отгоре; други парченца зеленчуци можете да добавите за аромат. Натиснете първия слой надолу, след това добавете друг слой и така нататък. Залейте с вода.

Зелето трябва да бъде напълно наситено със сок и да няма въздушни джобове. Покрийте съдържанието с тензух, поставете дървен капак отгоре и тежък камък за тежест. Оставете на стайна температура. От време на време, след няколко дни, премахвайте пяната и плесените отгоре, измийте тензуха, дъската и камъка с топла вода и след това ги върнете обратно.

След около 2 седмици киселото зеле трябва да бъде готово за ядене. Съхранявайте съда на хладно място или напълнете в буркани киселото зеле и го сложете в хладилника. Яжте го сурово и пийте сока също така. Суровото кисело зеле не е подходящо за чувствителни индивиди, но трябва да бъде добра храна за тях, ако се сготви.

Тази рецепта понякога може да не е успешна, защото съда, който сте използвали, е замърсен. За да избегнете това, старателно почиствайте съда преди употреба с пара или вряща вода. За да се улесни развитието на полезните бактерии, можете да поръсите с някакъв органичен ябълков оцет в различните слоеве или да добавите ацидофилус култури.

Автор: Walter Last

Още по темата

Рецепти- диетични

Пробиотици

Пребиотици

Синбиотици

Зеле (Cabbage)

Книги за самолечение на Walter Last

Рецепти – диетични

Лечение с камъни

Витамини и минерали

Направете си тест

Заболявания

Натурални терапии

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Хранене на органите

Лечебни картинки

Свързани публикации