Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

3 женски привички, които убиват мъжката потентност!

Жените убиват мъжката потентност?!

Американски учени от университета Бъркли (Калифорния, САЩ) открили, че желанието на жената да изглежда, колкото е възможно по-привлекателна в очите на мъжа, всъщност може да има много отрицателен ефект върху сексуалните му способности. По-специално, експертите установили, че върху мъжкото либидо изключително негативно влияе маниера на жените да се обличат с подчертана сексуалност.

Разголените” дрехи на жените провокират в мъжа желание, което той не винаги може да удовлетвори. Проблемът е, че безрезултатната сексуална възбуда потиска мъжа и оказва деструктивно влияние върху неговата психика, което в крайна сметка ще го направи импотентен и ще скъси живота му”- посочват експертите. Обобщавайки своите 30- годишни изследвания, учените открили, че 83% от мъжете, които са починали на възраст от 60-65 години, освен, свързаните с възрастта заболявания, са страдали и от рак на простатата.

Според сексолозите развитието на тази смъртоносна болест очевидно може да се свърже с ензимите, които се натрупват в организма на мъжа при появата на чувство на разочарование, а не на последно място и поради неосъществени сексуални желания. Любопитното е, че в списъка на факторите, които потискат мъжката потентност, се оказали и женските парфюми.

Екип изследователи от Харвард направили експеримент, по време на който изяснили, какво влияние може да има парфюма върху човешкото тяло. Оказало се, че навика на жените редовно да използват парфюм може да има изключително негативни последици. Химикалите от групата на фталатите, които широко се използват от козметичните фирми за производство на парфюми и различни кремове за тяло, сериозно се отразяват върху качеството на мъжката сперма, като я правят по- малко жизнеспособна.

Какво друго може да удари потентността на мъжа? Женските сълзи!

Учените от Научно-изследователския институт Вайцман (Израел) доказали, че миризмата на слъзната течност лишава мъжа от желание да върши подвизи в леглото. След като на група доброволци от мъжки пол, на възраст от 25 до 55 години, предложили да помиришат проби, пропити с женска пот, а след това да гледат пикантен филм, сензорите фиксирали възбуда (при това много мощна) при всички участници в експеримента. Докато мириса на женски сълзи (били събрани от жени, гледащи тъжен филм), по думите на мъжете, не го почувствали.

Въпреки това, след като гледали “дупета”, много от тях не само не усетили възбуда, въпреки горещата история, но и били в състояние наподобяващо депресия. Според учените, аромата на феромоните на сълзите, хората възприемат повече подсъзнателно. “Този закодиран химичен сигнал въздейства на мъжа, като рязко намалява нивото на тестостерона в кръвта. А това означава, потискане на сексуалното желание”, уверен е кураторът на изследването професор Ноам Собъл.

Още по темата:

6-те най-добри храни за секс

Шафранът подобрява сексуалността

Динята повишава сексуалното желание

Бурният секс в напреднала възраст може да доведе до инфаркт

Мъжете по-трудно понасят липсата на секс

Отказът от пушенето значително подобрява качеството на сексуалните отношения

Сексът има благотворен ефект върху мозъка

Брачните халки са опасни за сексуалното здраве на мъжете

Работата измества сексуалния живот на жените

Защо жените правят секс?

Лечение със Сексуална енергия

Основни правила за здравословен начин на живот

Хранене и секс

Свързани публикации