Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Витамин D за преодоляване на пандемията

Витамин D за имунната система

Ефективната ваксина срещу коронавирус може да бъде единственият начин за прекратяване на пандемията. Всички ще се радват да се върнат към нормалния си социален живот. Но докато учените направят ваксина или докато вирусът не измине своя път и изчезне, трябва да вземем други мерки. Медицинските власти трябва да споделят повече информация с обществеността за естествените начини за изграждане на имунитет срещу вирусни инфекции.

Витамин D е един от най-важните компоненти на имунната система. Много хора изпитват дефицит от него, но понеже за това не се говори, не се интересуват. В доклад на Irish Medical Journal се казва, че е жизненоважно да имаме точното количество витамин D, за да достигнем до пълните му ползи. И така, какви са научните доказателства?

Д-р Деклан Бърн, клиничен старши преподавател, болница „Сейнт Джеймс” и Медицинско училище, Тринити Колидж, Дъблин, казва: „Нашите открития изискват незабавно допълване недостига на витамин D при всички болнични пациенти, жители на старчески домове и възрастни ирландци. Той добавя: „Нашите открития също така показват, че добавянето на витамин D при по-широката възрастна популация и работещите на първа линия, ще помогне за ограничаване на инфекциите и ще изравни кривата на коронавируса.“

Индонезийски изследователи добавиха гориво в тази теза с изследване, анализиращо 780 пациенти, които са дали положителен тест за коронавирус. Сред пациентите, определени с дефицит на витамин D, 98,8% са починали!

И така, опасението, че дефицитът на витамин D е свързан с повишен риск от развитие на коронавирус, добива глобално внимание. Например, професор Ян Брайтхоуп, австралийски хранителен гуру, който десетилетия наред е поставял важността на витаминните добавки, казва: „Ние знаем, че създаването на безопасна и ефективна ваксина може да е много далеч във времето. Така че е лудост, да не използваме всички защитни средства, като витамин D, който е безопасен и евтин. ” Цената на човек би била от 10 до 20 долара годишно.

Но на колко хора липсва този витамин? Изследване на Тринити Колидж, Дъблин, казва, че всеки осем души под 50-годишна възраст имат недостиг на витамин D. В Северна Америка се изчислява, че двама от всеки пет души имат недостиг на витамина. Особено в края на зимните месеци, което удвоява риска от грип. А според Националния здравен институт в САЩ 81,1% от възрастните чернокожи американци имат недостиг на витамин D.

Професор Адриан Мартино, експерт по имунитет в Лондонския университет „Кралица Мери“, казва, че „Витамин D помага на организма да се бори с вирусните респираторни инфекции. Той повишава способността на клетките да убиват вируси. В същото време намалява вредното възпаление, което е един от големите проблеми на коронавируса.”

Преди няколко години в тази рубрика публикувах интересна находка. Съобщение, че 80 % от възрастните психично болни пациенти, които са имали пневмония и са били лекувани с витамин D, са оцелели. Тези, които не са получили витамина умрели. Това научно доказателство трябваше да удари камбаната.

Е, как можем да станем умни и да повишим имунитета си? Голяма трагедия е, че продължаваме да чуваме здравните служители, експертите по инфекциозни болести и телевизионните водещи да популяризират използването на маски за лице, измиване на ръцете и социално дистанциране, за да се намали риска от развитие на COVID-19. Никой не споменава, че витамините D и C могат да помогнат, за да се намали тази пандемия.

Изправени пред икономическа криза, за разлика от която и да е било досега, глобалното предписване на комбиниран комплект от добавки би било разумен ход. Предполага се, че 1000 милиграма витамин С, приети на три разделени дози, доказано повишават имунитета. Сега е препоръчително да добавите и 5000 I.U. (международни единици) витамин D дневно, в продължение на две седмици, за да се повиши бързо ефективното ниво на D в кръвта. След това 3000 IU дневно. Това е страхотен защитен пакет за борба с вирусни инфекции.

Накрая, както винаги, консултирайте се с вашия лекар.

Източник: www.docgiff.com

Още по темата :

Тест за недостиг на витамини и минерали

Витамин Д. “Разбит със захар жълтък” – по-добре

Слънчевата светлина и витамин Д

Хранене и имунна система

Лечение на червата и повишаване на имунитета (лечебна картинка)

Аминокиселини

Хората напразно умират от коронавирус

Лечение на коронавируси – лечебна картинка

Може ли тоалетната да разпространява вируси?

Нутриенти

Любопитно

Стресът няма да те убие, но реакцията ти към него може!

Защо възпалено гърло и охлузено коляно могат да те убият?!

Свързани публикации