Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Вегетарианството

Повечето хора, могат да бъдат здрави на диета с умерени количества месна храна или като вегетарианци, без прием на месо. Въпреки това, строга вегетарианска диета без никакви животински продукти е препоръчителна, само ако няма скрити здравословни проблеми, защото някои хора имат нужда от определени хранителни вещества, които се доставят от животински източници (например таурин, карнитин или витамин B12).

Вегетарианците индуси могат да получат витамин В12 от стара вода, бактерии в почвата и кравешка тор, както и от насекоми в плодовете и зеленчуците.

Спирулината е с много високо съдържание на витамин В12 и се препоръчва като източник на този витамин за вегетарианците. Като цяло, чувствителните хора имат слаби надбъбречни жлези и се чувстват по-енергични и емоционално балансирани с месни храни. Ако тези храни са изключени, то трябва да се приема висока доза от спирулина, пчелен прашец, бобови растения и комплекс от въглехидрати (бавно смилаема храна) в диетата им.

Хората с алкална киселинност и нечувствителни състояния, от друга страна, се възползват от вегетарианска диета, евентуално с добавени някои морски храни и домашни птици. Плодовият хранителен режим, базиран на дървесни плодове, ядки и дребни безкостилкови плодове, е подходящ за временна или продължителна изчистваща диета за алкализиране, нечувствителни индивиди.

Много вегетариански диети не са благоприятни за добро здраве, защото са с висок прием на сладки храни, млечни продукти, пшеница, овес и анти-хранителни вещества в соево базираната диета. Освен това, минералите се абсорбират по-добре, ако ястието включва месна храна или желатин.

Диета с високо съдържание на ядки, мазни семена и зърнени култури може да доведе до дефицит на лизин (основна аминокиселина) и е предразполагаща към развитие на херпес и други вирусни инфекции; това може да се коригира с помощта на повече бобови култури.

Лицата с кръвна група О са основно месоядни видове и имат големи затруднения със зърнено базираната вегетарианска диета, докато тези с кръвна група А обикновено могат да живеят много добре като вегетарианци.

Автор: Walter Last

Книги на Walter Last за изчистване на организма

Още по темата

Вегетарианство и духовност

Киселинно- алкален баланс

Вегетарианците са заплашени от деменция

Вегетарианството е вредно за мозъка

17 причини да бъдеш вегетарианец!

Постното меню или как да постите здравословно?

Пет продукти за отлична памет и тонус на мозъка

Митовете за протеините

Тест за недостиг на витамини и минерали

Рецепти – диетични

Лечение с камъни

Витамини и минерали

Направете си тест

Заболявания

Натурални терапии

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Хранене на органите

Лечебни картинки

Свързани публикации