Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Възрастта, в която диетите не работят!

Британската наука смята, че не винаги диетите са нужни, защото в определена възраст те престават да работят. Изследователи от Британския Държавен Медицински Изследователски Съвет публикуваха резултатите от проведен експеримент в световен мащаб.

Учените няколко години наблюдавали 5 362 мъже и жени, родени през 1946 г., и над 20 хиляди души, повечето от които родени през 1958 година. И честно казано, техните констатации не звучат твърде оптимистично. Въз основа на наблюденията специалистите стигнали до заключението, че на хората над 30 години почти не им помагат диетите за отслабване, те просто не работят.

Наддаването на тегло след 30 години, според тях е необратимо. Диетата може да помогне временно да се отслабне, но да се победи напълно “възрастовото” излишно тегло, уви, е невъзможно. Какво е характерно – мъжете дебелеят равномерно през целия си живот, а при жените този процес започва бавно и достига своя пик към 35-годишна възраст.

След като наднорменото тегло е вече факт, от него вече не можете да се отървете, казват учените. И поради тази причина, вместо да се губи време в търсене на чудодейни диети – трябва да се мисли над това, как да се забави първоначалното наддаване на тегло.

Още по темата

Странични ефекти на диетата с ниско съдържание на въглехидрати (кето диета)

Средиземноморската диета – световно наследство!

Рибена диета срещу бръчки

8 прости правила за стройна фигура!

Конопен протеин

Спирулина (Spirulina)

Кафяви водорасли (Bladderwrack)

Киселинно – алкален баланс

Алкализиране на тялото

Книги за изчистване на организма

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Упражнения

Свързани публикации