Алтернативна медицина и здраве

Възрастта, в която диетите не работят!

Дали винаги има нужда от диети? Британската наука смята, че не, защото в определена възраст те престават да дават ефект. Изследователи от Британския Държавен Медицински Изследователски Съвет публикува резултатите от проведен експеримент в световен мащаб.

Учените няколко години наблюдавали 5 362 мъже и жени, родени през 1946 г., и над 20 хиляди души, повечето от които родени през 1958 година. И честно казано, техните констатации не звучат твърде оптимистично. Въз основа на наблюденията специалистите стигнали до заключението, че на хората над 30 години почти не им помагат диетите за отслабване.

Наддаването на тегло след 30 години, според тях е необратимо. Диетата може да помогне временно да се отслабне, но да се победи напълно „възрастовото“ излишно тегло, уви, е невъзможно. Какво е характерно – мъжете дебелеят равномерно през целия си живот, а при жените този процес започва бавно и достига своя пик към 35-годишна възраст.

След като наднорменото тегло е вече факт, от него вече не можете да се отървете, казват учените. И поради тази причина, вместо да се губи време в търсене на чудодейни диети- трябва да се мисли над това, как да се забави първоначалното наддаване на тегло.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

БИЛКОЛЕЧЕНИЕ

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

 Упражнения

Последни публикации

Продукти

Свързани публикации