След сексуална интимност, при жените може да настъпи депресия

Тридесет на сто от жените поне веднъж в живота си са изпитали депресивно състояние след сексуална интимност, като някои от тях остават в депресия в продължение на няколко седмици, съобщават австралийски изследователи от Института по технологии в Куинсланд.

Депресивното състояние веднага след полов акт може да се изразява в плач, тревожност, раздразнителност и безпокойство. Учените предполагат, че възможната причина може да бъде сексуално насилие в миналото, което в момента на интимност провокира чувство за вина и срам.

Предполага се също така, че причината за такава депресия могат да бъдат и личните особености на жената. Експертите поясняват, че често заради това състояние на жените страдат мъжете, тъй като го приемат лично и свързват тази реакция с липса на любов към тях самите, а това, според експертите, не е така.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

БИЛКОЛЕЧЕНИЕ

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

 Упражнения

Последни публикации:

Продукти

Свързани публикации:

healing_session
Публикации

Лечебни сеанси

Скъпи Братя и Сестри! Всички, които желаят, могат да получават лечебен сеанс всяка вечер в 22.00 часа от 15.03.2020г. до 15.06.2020 г.! Минимална продължителност на

Прочетете още

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност