Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Депресия

Алтернативното решение за депресия

ДИЕТА: Използвайте висококачествена и ниско алергична диета. При чувствителна кожа и емоционална неустойчивост използвайте преди всичко бавно смилаеми храни, а при нечувствителни състояния много плодове. Избягвайте храни, към които може да сте пристрастени, или с които можете да прекалявате, като например шоколад, кафе, чай или алкохол. Създайте си специално лечение, от време на време без прием на сладки или солени месни храни.

ДОБАВКИ: най-важни са витамините B6, B12, C, ниацин или никотинамид, фолиева киселина и минерали цинк, магнезий, калций и манган. Първоначално вземайте таблетки с мултивитамини и минерали с висока потенция към основното хранене и допълнително витамин В6 (500 мг) и цинк. Високи дози омега-3 мастни киселини, както в рибените масла, включително масло от треска, също ленено масло или прясно смляно ленено семе.

Коригирайте запека, вземайте ацидофилус и бифидус бактерии. Отстранете мъртвите зъби и е добре да замените амалгамните пломби. Избягвайте оловните замърсявания. Kyolic (стар чесън), приготвен чесън и някои видове суров чесън помагат за детоксикацията. Опитайте с аминокиселини: до 2 гр от L (или D, L) анилин и тирозин преди всяко хранене или алтернативно до 2 гр триптофан. Можете да опитате и с прием на анилин и тирозин само преди закуска и на триптофан само преди сън. Адреналинът и допаминът в мозъка се образуват от анилин и тирозин, докато серотонинът се произвежда от триптофан.

Депресията често е следствие от слаба функция на щитовидната жлеза и надбъбречната жлеза. Проверете своята температура в подмишницата преди изгрев, а жените да я проверяват в първите 10 дни на менструация или преди овулация. Ако температурата е по-ниска от 36.5ºC можете да опитате с екстракт от щитовидна жлеза (абсорбира се под езика) и йод от водорасли. Освен това за активизиране на тироидния хормон е нужен селен, вземайте 200 мкг дневно.

ДОПЪЛВАЩА ТЕРАПИЯ: Кандида може да навлезе в кръвопотока и да причини депресия и други психиатрични симптоми. Направете лечение за Кандида. Използвайте молитва, утвърждаване, медитация и управляеми образи, за да повдигнете вашите чувства и решите своите проблеми. Включете се в група на хора с подобни проблеми. Простете на себе си и на другите за всякакви грешки или злодеяния. Сезонната депресия е преди всичко заради недостига на слънце.

Подлагайте себе си един или два часа всеки ден на ярка светлина, за предпочитане е сутрин и ако сте навън не използвайте слънчеви очила, иначе силна светлина, но не флуоресцентна. Прилагайте и цветна жълта или оранжева терапия за всички форми на депресия; гледайте в светъл източник. Носете ярки цветни дрехи. Използвайте упражнения за дълбоко дишане, танци и ритмична музика и разклащайте цялото тяло по време на бързото дишане.

Автор: Walter Last

Книги за самолечение на Walter Last

Още по темата

Тест за недостиг на витамини и минерали

Тест за паразити

Кандида тест

Тест за алергии

Рецепти – диетични

Лечение с камъни

Витамини и минерали

Направете си тест

Заболявания

Натурални терапии

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Хранене на органите

Лечебни картинки

Масажи

Candida и “антибиотичния синдром”

Йодът. Нужен като въздуха!

Лечение с компреси

Забравеният разтвор на Лугол

Свързани публикации