Лечението със светлина спасява от депресия

Най-ефективният начин за борба със симптомите на сезонната депресия е светотерапията, твърдят американски изследователи. Учените провели изследване, което показало, че метода за лечение със светлина облекчава състоянието на 80% от пациентите.

Ако прекарвате 15-20 минути дневно на силна светлина, биологичния часовник се “балансира”, подобрява се настроението и дори се потиска желанието да се “възползвате” от стрес- сладките, което често се случва през зимния сезон, обясняват изследователите. Експертите смятат, че по- често през зимата, когато денят е по-кратък от нощта, хората страдат от депресия и лошо настроение, които значително намаляват качеството им на живот.

Според тях, терапията със светлинна може да намали отрицателните последици от липсата на светлина през определени периоди на годината и да премахне симптомите на депресия.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

БИЛКОЛЕЧЕНИЕ

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

Основни Захари

Мазнини и масла

Напълняване и наднормено тегло

Последни публикации:

Продукти

Свързани публикации:

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност