Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Лечение със слънчева светлина

Здравните органи и медицинските асоциации проведоха силна кампания за избягване излагането на кожата на слънчева светлина. Вероятно това причинява рак на кожата, включително меланома, което може да доведе до смърт.

Но, сред болшинството хора с нормална кожа, при които ракът на кожата не е смъртоносен, е широко разпространено съмнението, че меланомите наистина са свързани с нормалното излагане на слънчева светлина, макар че изглежда по-явна е връзката им със загара. В повечето случаи работещите навън работници с голямо излагане на слънце имат най-нисък процент рак на кожата и меланома, докато при работещите в офис, меланомата е най-често откривана.

Меланомата често се появява на места от кожата, които не са излагани на слънчева светлина. Други изследвания показват силната връзка между продължителното излагане на флуоресцентно осветление и меланомата. Със съвременните кампании за замяна на всички лампи с нажежаема жичка (електрически крушки) с флуоресцентни, аз очаквам в близките 20-30 години епидемия от меланома.

Днес все повече документирани изследвания показват, че голямото количество заболявания, особено рак, могат да се избегнат, увеличавайки нивото на витамин D с подходящи храни, добавки и често или ежедневно умерено излагане на кожата на слънчева светлина. Слънчевата светлина е нашия основен източник на витамин D.

Изследвания показват, че има силна отрицателна корелация между използваната слънчевата светлина и показателите за смъртност от гръден рак- живеещите в слънчеви области са свързвани с по-малко ракови заболявания. Нещо повече, рака на кожата спира при умерено излагане на слънце; само загарът е силен негов катализатор. Сега беше отчетено, че с тези мерки могат да бъдат предотвратени приблизително 600 000 случая на гръден рак и рак на колона в световен мащаб.

Освен това, изследванията показват, че увеличаването на витамин D3 с регулярно излагане на слънце или други мерки може да предотврати заболявания, които засягат ежегодно почти 1 милион души в целия свят. Иронията за всичко това е, че съществуващата епидемия от рак, по мое мнение, беше изфабрикувана от самите органи по здравеопазване и медицинските експерти. Съществуват три условия, които ни правят възприемчиви към развитие на ракови образувания на кожата при силно излагане на слънце.

Те са: повишена киселинност, високо съотношение на омега-6 / омега-3 киселини и недостиг на антиоксиданти. Най-популярната причина за повишена киселинност е свръх растежа на Кандида. Особено в комбинация с официално препоръчваната диета с високо съдържание на зърнени храни. Нашето съотношение на омега-6 / омега-3 киселини винаги е било до известна степен високо. Но то направо излезе от скалите, когато нашите органи по здравеопазване препоръчаха замяната на наситените мазнини с масла от семена. А те са с високо съдържание на омега-6 киселини!

Това създаде условия за възпаления от всякакви видове, включително ракови образувания на кожата и тумори. И за да се влошат нещата още повече, здравните органи подценяват и регулативно намаляват приема на антиоксидантни нутриенти. С тези мерки здравните органи създадоха условия за епидемия от ракови образувания на кожата.

Тогава, за да предотвратят този процес те препоръчаха пълно избягване на слънцето. Това от своя страна доведе до недостиг на витамин D в големи мащаби. И резултата от това е загуба на 1 милион живота годишно. Понякога се питам, това просто невежество и некомпетентност ли е или във всичко това има нещо много по-зловещо?!

Автор: Walter Last

Книги на Walter Last

Още по темата :

Слънчевите петна

Витамин Д. “Разбит със захар жълтък”- по-добре…

Слънцето- най-доброто лекарство срещу безплодие

Слънчевите бани – лекарство срещу склероза

Недостигът на слънчева светлина намалява познавателните способности на хората с депресия

Лечение със слънчева светлина

Доказано: ракът в солариума е сигурен!

Симптоматика по кожата

Мрачното време води до напълняване

Рецепти – диетични

Лечение с камъни

Направете си тест

Лечебни картинки

Свързани публикации