Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Слънцето – най-доброто лекарство срещу безплодие

Отпускът, някъде под горещото слънце, може да бъде прекрасно лекарство срещу безплодие и естествена алтернатива на ин витрото, както установили австрийски учени от Медицинския университет в Грац. Витамин Д по най-благоприятен начин влияе върху плодовитостта на мъжете и жените.

Витамин Д не случайно го наричат слънчев тъй като неговата изработка достига своя максимум именно под слънчевите лъчи. Но както сега се изяснило същият този витамин е от ключово значение за правилния баланс на половите хормони при жените и подобрява броя на сперматозоидите при мъжете. А това откритие означава че някои двойки които преминават през скъпоструващо и незадължително лечение за безплодие биха могли с по- голям ефект и с по-малко пари да го направят просто на слънце.

Австрийските учени са открили че витамин Д увеличава нивото на женските полови хормони прогестерон и естроген с 13% и 21% съответно. Той също така регулира менструалния цикъл и прави зачатието по-вероятно. За бъдещите бащи витамин Д е изключително важен за здравословното развитие на всяко ядро на сперматозоида. Той също така повишава нивата на мъжкия хормон тестостерон и подобрява либидото. За това е съобщено в списанието European Journal of Endocrinology.

Въздействието на витамина върху мъжките и женските полови хормони може да обясни защо през зимата средното ниво на зачеване рязко спада (въпреки че хората прекарват повече време у дома), а през лятото достига своя пик. Това е особено очевидно в скандинавските страни.

Между другото връзката между слънчевата светлина и плодородието е била проследена от учените не само сред хората, но и сред животните. Така лабораторните женски гризачи били по-малко плодородни и имали повече усложнения по време на бременността, когато е тъмно.

Така че възползвайте се от натуралното и безплатно лекарство срещу безплодие – слънцето!

Още по темата

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Камъни и кристали

Свързани публикации