Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Доказано: ракът в солариума е сигурен!

Ново изследване, публикувано в списанието Journal of Investigative Dermatology, съдържа данни на учени от Кралския колеж в Лондон за скритите опасности на солариума. Дълго време беше прието да се смята, че UVB-лъчите на слънчевата светлина причиняват най- много увреждания на кожата, а UVA-лъчите, които ни дават не само слънцето, но и солариумите, са относително безопасни.

Солариумите са още по-опасни за нашето здраве, отколкото беше прието да се смята. Посещаващите ги хора могат да получат рак на кожата, дори и ако не са изгорели. Типът ултравиолетова радиация, използвана в солариума, причинява увреждане на дълбоките слоеве на кожата. А това означава, че вредните последици от този вид загар няма да се виждат на повърхността на тялото. И човек дори не разбира, на каква опасност се подлага, като, например, възможността от развитие на рак на кожата.

Изследователите са доказали, че този вид лъчи действително могат значително да увеличат риска от развитие на рак на кожата, тъй като са насочени към областта дълбоко под повърхността на кожата, където става процеса на клетъчно деление и създаване на новите слоеве.

Що се отнася до увреждането на горните слоеве на кожата, лъчите не са толкова опасни, тъй като кожата там и без това вече се намира в процес на умиране. Като цяло, UVB-лъчите причиняват големи щети на всички слоеве на кожата, включително и на най-дълбоките, но най-значителния им ефект ние наблюдаваме на повърхността.

Това е, всъщност, което ни кара да спрем със слънчевите бани. А UVA-лъчите са много по-опасни, защото на повърхността на кожата не виждаме никакви изгаряния и продължаваме да правим загар. В същото време, тези лъчи “изгарят” вътрешните слоеве на кожата и способстват за развитието на смъртоносно опасен рак.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Камъни и кристали

Свързани публикации