Мрачното време води до напълняване

Мрачното време може да се отрази негативно на организма и да доведе до напълняване, съобщават изследователи.

Учените провели изследване, което показало, че при облачно време, човек получава недостатъчно витамин D, тъй като за това е необходима слънчева светлина, чрез която се произвежда този витамин. Проблемът е, че при дефицит на витамин D се намалява производството на лептин- хормон, контролиращ насищането.

В резултат, това води до преяждане и натрупване на излишни килограми. Специалистите препоръчват да се борите с липсата на витамин D при облачно време. За най-ефективен начин те смятат консумирането на храни, богати на този витамин: гъби, яйца, мазни риби.

Това откритие обяснява причината за увеличаването на човешкото тегло през есенно-зимния сезон, за разлика от пролетно-летния.

Още по темата

Книги на Walter Last за изчистване на организма

Витамин Д. “Разбит със захар жълтък”- по-добре…

Лечение с камъни

Направете си тест

Витамини и минерали

Заболявания

Натурални терапии

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Хранене на органите

Лечебни картинки

Последни публикации:

Продукти

Свързани публикации:

healing_session
Публикации

Лечебни сеанси

Скъпи Братя и Сестри! Всички, които желаят, могат да получават лечебен сеанс всяка вечер в 22.00 часа от 15.03.2020г. до 15.06.2020 г.! Минимална продължителност на

Прочетете още

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност