Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Сладките газирани напитки са смъртоносно опасни!

Редовната консумация на подсладени газирани безалкохолни напитки може да играе самостоятелна роля в развитието на рак на панкреаса. Водещият изследовател д-р Марк Перейра, доцент в Школата за обществено здравеопазване, Университет Минесота в Минеаполис, с негови колеги, изследвали повече от 60 000 сингапурски мъже и жени в продължение на десетилетия.

Те установили, че в сравнение с тези, които не консумират сладки безалкохолни напитки, тези, които ги пили два или повече пъти седмично, имали два пъти по-голям риск от развитие на рак на панкреаса. Сингапур е богата страна с отлично развита медицина. Любимото развлечение там е храненето в обществени заведения и пазаруването, където хората често си поръчват безалкохолни напитки.

Ето защо, заключенията следва да се прилагат и по отношение на САЩ, и другите развити западни страни, където се води същия начин на живот. Перейра заявил, че високото ниво на захар в газираните безалкохолни напитки може да повиши нивото на инсулин в организма, което способства растежа на ракови клетки в панкреаса.

Изкуствените подсладители в напитките, още повече усложняват случая. Освен това, в тези напитки има още много други химични съединения, които постепенно унищожават всички естествени реакции на човешкия организъм. Ракът на панкреаса има лош показател на преживяемост. Само 5% от хората с тази диагноза живеят повече от 5 години.

Една от причините е, че ранните симптоми често се пренебрегват, а по време на развитието на рака тези симптоми са разнообразни и неспецифични. Така че, в момента, в който ракът е открит, често е твърде късно. Според Националния Институт за Рак, повече от 42000 мъже и жени са били диагностицирани с рак на панкреаса.

Повече от 35000 са умрели от него в САЩ през миналата година. Затова, лекарите настоятелно препоръчват- да не се пият газирани безалкохолни напитки и още повече да не се купуват и дават на децата!

Още по темата

Книги на Walter Last за изчистване на организма

Газираните напитки са причина за редица сериозни заболявания

Сладките газирани напитки намаляват качеството на спермата

Газираните напитки отнемат човешки животи

Kутия с кола може да доведе до инсулт!

Мазнини-убийци ни правят „шкембелии”

Основни Захари

Мазнини и масла

Напълняване и наднормено тегло

Здравословно хранене

Витамини и минерали

Направете си Тест

Лечебни картинки

Свързани публикации